Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘We dromen wel van een huis op het platteland, maar we gaan nooit verhuizen’

Binnenkijker: ‘We dromen wel van een huis op het platteland, maar we gaan nooit verhuizen’

Binnenkijker: ‘We dromen wel van een huis op het platteland, maar we gaan nooit verhuizen’

Dorothée en Jacques woonden in een heerlijk appartement in Parijs, maar met hun twee opgroeiende kinderen werd het wel wat krap. Wat een bof dat de buren besloten te verhuizen! Muur eruit, flink verbouwen en nu heeft het gezin een woning waaruit het nooit meer vertrekt.

Binnenkijken bij…

Wie: Dorothée Monestier (37, eigenaar en ontwerper bij mylittleday.fr), Jacques Monestier (38, ingenieur), zoon Jules (9) en dochter Louison (6)
Wat: dubbel appartement
Waar: Parijs
Grootte: 95 m2

Dorothée groeide zo’n zestig kilometer ten noorden van Parijs op, pakte haar koffers toen ze achttien was en vertrok naar Rome, om na een aantal jaren terug te keren naar de Franse hoofdstad. “Na mijn studie betrok ik een appartement in het zesde arrondissement, aan de zuidoever van de Seine. Toen Jacques en ik wat groter wilden gaan wonen, bleek dat een huurappartement in Boulogne-Billancourt van mijn schoonvader vrij zou komen. We gingen kijken en vonden het direct leuk. Die keuze was dus snel gemaakt. Inmiddels wonen we hier al veertien jaar. Het is een heerlijk gezinsappartement, waarmee we kunnen doen wat we willen, ook al huren we het.”

Toevluchtsoord

De wijk waar Jacques en Dorothée naartoe verhuisden, Boulogne-Billancourt, ligt net buiten de Boulevard Périphérique rond Parijs. Het Bois de Boulogne, een enorm park waar veel te doen is, ligt vlakbij, net als wat kleinere parken. “Het is een geweldige omgeving om met kinderen te wonen. Je ziet ook dat veel Parijzenaren hiernaartoe verhuizen als ze kinderen krijgen. Je woont rustig, maar de drukte van de stad is vlakbij. We kennen al onze buren, de school is om de hoek en alle vriendjes van de kinderen wonen in de buurt. Inmiddels zijn hun ouders ook onze vrienden geworden.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker

Muur doorbreken

Vier jaar geleden vertrokken de buren uit het appartement naast dat van Dorothée en Jacques. Dat bracht het stel op een briljant plan: dát appartement ook huren en bij hun huidige woning trekken. “We sloegen een gat in de muur om van de twee appartementen er één te maken. Zo eenvoudig leek het althans. Eigenlijk wisten we nog helemaal niet hoe we de ruimtes wilden inrichten. Ineens hadden we twee keukens, twee badkamers… Er moest een logische indeling komen. Uiteindelijk verhuisde de keuken naar de woonkamer, werd een van de oude keukens omgevormd tot een
wasruimte en de andere tot tv-kamer.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker

Lees ook
Binnenkijker: ‘Ik kies niet bewust voor veel kleur in huis, het is zo ontstaan’

Flinke portie geduld

“Regelmatig verplaatsen we de meubels, kiezen we weer andere kleuren voor de muren en kopen we nieuwe accessoires. We kopen gewoon wat we leuk vinden en wonderlijk genoeg gaat dat allemaal goed samen. Jacques en ik hebben dezelfde smaak. We zijn bijvoorbeeld al twee jaar op zoek naar een goede boekenkast. Maar we nemen allebei geen genoegen met een kast waarover we niet honderd procent tevreden zijn. Dan wachten we liever nog een paar jaar tot we er een tegenkomen die we wél leuk vinden. We zijn erg blij met hoe het huis er nu uitziet, het is echt geweldig. Ja, we dromen wel van een huis op het platteland, maar we gaan nooit verhuizen! Dat is dan alleen voor ‘erbij’.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 16-2021. Deze editie ligt t/m 27 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.