Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Een tuinkabouter brengt de humor die het huis nodig heeft’

Binnenkijker: ‘Een tuinkabouter brengt de humor die het huis nodig heeft’

Binnenkijker: ‘Een tuinkabouter brengt de humor die het huis nodig heeft’

Stel, je koopt een prachtig, klassiek appartement met hoge plafonds, ornamenten en originele lambrisering. Dan kun je twee dingen doen: of je gaat helemaal mee in deze stijl, of je doet als Constance en vult het met kleur en humor.

Binnenkijker bij… 

Wie: Constance Bonneau met haar man en drie zonen
Wat: appartement in Haussmann-stijl
Waar: Parijs
Online: aupaysdebambi.com, @constance.au.pays.de.bambi

“Ik woon in Parijs en ben geobsedeerd door mode, decoratie en schoonheid in al zijn vormen. Ik ben nergens bang voor en hou ervan om genres in harmonie te mixen. Eén ding doe ik nooit: proberen op de buurman te lijken.” Constance begint van enthousiasme meteen te ratelen als het over haar appartement gaat: “Ik vind dat je altijd je eigen hart moet volgen, je eigen inspiratie moet zoeken en niet te veel moet kijken naar wat nu in de mode is. Ik heb nog nooit spijt gehad van een aankoop, omdat ik erg voorzichtig ben in mijn keuzes. Er is echt nog nooit iets achter in de kast verdwenen, terwijl ik echt graag geld uitgeef aan woonitems, maar niet om te verspillen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Keuken

Humor en harmonie

Het Haussmanniaanse appartement, gelegen in het 17de arrondissement van Parijs, heeft prachtige, hoge plafonds en grote ruimtes, zoals dat gebruikelijk was in de negentiende eeuw. “We hebben het wel aangepast aan een modern gezins- leven. Ik ben op zoek gegaan naar een balans tussen de elegantie van toen en een mix en match van eigenzinnige tweedehands objecten. Daardoor kreeg de woning een heel persoonlijke stijl.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken-2

Constance kent geen grenzen in kleuren of associaties. Ze combineert met lef en onderscheidt zich graag van alles wat standaard is, niet alleen in haar huis, ook in haar mode. In haar wereld gaan ruches moeiteloos samen met knopen en glittersokken. Haar populaire Instagram-account staat dan ook vol met geweldige outfits in combinatie met humoristische berichten. Die fantasie, harmonie en humor zie je ook terug in haar woning.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker-3

Uniek universum Mode, niet zo verwonderlijk dat die een rol speelt als je in Parijs woont, toch? Maar Constance is geen Parisienne in hart en nieren. Ze groeide op in de stad Angoulême en studeerde medicijnen en aansluitend rechten. Pas jaren later verliet ze deze stad om samen met haar man een plek in Parijs te zoeken. In eerste instantie huurde het stel een woning.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker-4

Tot de dag waarop dit appartement te koop werd gezet. “We grepen meteen onze kans! Wat een prachtige plek.” Was het een kwestie van spullen verhuizen en klaar? “Zeker niet. We zijn samen met architect Laurent Soler om de tafel gaan zitten om te bespreken hoe we het appartement helemaal naar onze zin konden maken. Dat betekende bijvoorbeeld dat we met liters en liters verf en met mooie behangen aan de slag zijn gegaan.” Er ontstond een harmonie van kleuren. Met karmozijnrood, vervaagde rozen en blauwgrijs slaagde Constance erin haar eigen, unieke universum achter de voordeur te creëren.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker-5

Lees ook
Binnenkijker: ‘Mijn winkel is een huis om doorheen te lopen’

Op zoek naar de kabouter

Wie door het appartement dwaalt, ontdekt hier en daar details van hedendaagse ontwerper, maar wat overheerst zijn vondsten uit de kringloopwinkel en van de rommelmarkt. “Ik ben intens gelukkig als ik over een rommelmarkt loop. Van die in Parijs tot in Royan, ik ken ze allemaal. Het liefst zoek ik naar een beetje gekke accessoires. Ik kan zelfs vallen voor een tuinkabouter. En ja, ons appartement met zijn serieuze Haussmanniaanse decor kan dit soort accessoires goed gebruiken voor een beetje luchtigheid. Laten we wel wezen: een beetje humor doet nooit pijn!’’

binnenkijker-6

Wat vind jij van deze binnenkijker?

De hele binnenkijker zie en lees je in Flair 43-2021. Deze ligt t/m 2 november in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 fotografie Yann Deret