Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken: wit, witter, witst

Binnenkijken: wit, witter, witst

Binnenkijken: wit, witter, witst

Paulina (40, fotograaf en stylist) woont bijna vijf jaar in Amsterdam. De woonoppervlakte van haar appartement in een monumentaal pand is 73 vierkante meter.

‘Het pand waarin ik woon is een monument en bestaat uit vier appartementen. De buurt met prachtige gebouwen heeft veel sfeer. Ik hou van wit want het is fris en helder en geeft me energie. Ik heb de kleur nodig om tot ideeën te komen als ik plannen uitwerk voor mijn klanten. Als ik een item mooi vind, dan koop ik het. Maar de voorwaarde is dat het ‘schilderbaar’ is. Ik stel me namelijk altijd meteen voor hoe het er in het wit uit zou zien. Eenmaal thuis haal ik direct de verfkwast en potten verf te voorschijn. Ik vind wit gewoon een fijne kleur en haal er inspiratie uit voor mijn werk. Mijn woonstijl is een mix van nieuw en industrieel met een kleine etnische touch. Naast het wit dat overheerst, hou ik van een beetje grijs en zwart hier en daar. Ik hou van ruw hout en dat komt terug in een aantal items, zoals mijn krukjes en salontafel. Ik hou ook erg van vintage meubels waar ik een tweede leven aan kan geven. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om de functie van een bestaand meubel te veranderen. Zo maakte ik van een palletkar een salontafel door er een matras en kussens op te leggen. Ik ben heel blij met mijn oude Indische deuren. Omdat ik altijd met foto’s werk heb ik geen behoefte ze aan de muur te hangen. Deze Indische deuren zijn voor mij de foto’s aan de muur.’

Favoriete winkels

De Weldaad op de Noordermarkt
L’Etoile Conceptstore in Schoorl
Aarde Werelds Wonen

Leuke webshops en sites

www.crafts-industry.com
www.sixtydays.se

Woontip van Paulina

Door een kleur centraal te stellen in je huis en deze kleur in alle ruimtes door te voeren creëer je eenheid in je woning.

Paulina online

www.paulinaarcklin.net

 

 

Bron Flair 13 – 2016

Onder redactie van Marlies Huisman. Interview: Eva Lunshof. Fotografie: Paulina Arcklin. Shopping: Jorian Lub