Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BINNENKIJKEN: Strak chalet op een Italiaanse berg

BINNENKIJKEN: Strak chalet op een Italiaanse berg

Thuis & wonen
BINNENKIJKEN: Strak chalet op een Italiaanse berg

Het heeft z’n voordelen om zelf architect te zijn. Samen met Armins broer, óók architect, ontwierpen Caroline en Armin hun eigen strakke casa op 1.200 meter hoogte in de Dolomieten. Ze wonen er met hun drie kinderen Laurenz (5), Valeriaan (4) en Helena (1).

Wat is er bijzonder aan jullie huis?

‘We ontwierpen dit huis zelf samen met de broer van Armin, die ook architect is. Het was een heerlijk project om samen te doen. Normaal werken we in opdracht en dit keer was het voor onszelf en konden we al het moois realiseren om er zelf later van te gaan genieten. Het huis bestaat uit twee delen, in een deel wonen we zelf en het andere deel verhuren we aan gasten die op zoek zijn naar een plek waar ze hun vakantie door kunnen brengen in perfecte stilte en buiten de geijkte paden van een wintersportvakantie. In dit gebied, Pliscia, ligt slechts een handvol huizen. We wonen een paar kilometen van San Vigilio di Marebbe, het hart van de Alto Adige, een vertrekpunt voor het Plan de Corones-skigebied.’

Wat is de indeling van het huis?

‘Bij het ontwerpen ervan hielden we rekening met het glooiende terrein waar we op gingen bouwen. De huizen zijn verdeeld over drie verdiepingen en je komt binnen op het middelste niveau. Dit is een lichte ruimte zonder deuren en scheiding en hier bevinden zich de keuken, de eetkamer en de woonkamers. Alleen de stube, een van de woonkamers, gelegen naast de keuken is af te sluiten door middel van schuifdeuren. Hier staat een kachel en door middel van een lambrisering van pijnboomhout en een lager plafond creëerden we hier een intiem zitje. Vanuit de bovenverdieping van het huis, waar we werken, kijk je uit op het middelste niveau. Hier maakten we een grote opening, gedeeltelijk afgesloten door houten latten die doen denken aan een oude schuur. Op de onderste verdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamer.’

Wat vind je zo fijn aan het wonen hier?

‘Alle kamers hebben prachtige grote ramen. Bij het ontwaken, als we de gordijnen open trekken, genieten we samen met de kids van het uitzicht op de bergen dat elke dag weer anders kan zijn. Soms zijn er herten in het veld of cirkelt er een valk in de lucht. Elke ochtend brengt de buurman de koeien naar de wei en soms zien we dat het sneeuwt. Het huis is als het ware een groot ‘observatiedek’ op de natuur. Ondanks de stilte hier voelen we ons niet geïsoleerd. We studeerden beiden in het buitenland en zijn bekend met het leven in een metropool, maar de stilte hier fascineerde ons. Hier lijkt de tijd langzamer te gaan, onze internetverbinding trouwens ook. Daarnaast vinden we het fijn gasten te ontvangen, zij geven ons de mogelijkheid voor het uitwisselen en delen van ervaringen.’

Wat is je woonstijl?

‘De natuur die we door de grote ramen zien is al mooi genoeg. Daarom hebben we gekozen voor een eenvoud in materialen en weinig decoratie. Alsof de lege binnenkant de prachtige natuur van buiten de ruimte geeft om binnen te komen. De meubels die we hebben zijn een mix van modern en oud. De oude meubels vertellen een verhaal en de nieuwe gaan dat nog doen.’

 

Bron: Flair 7 – 2016

Onder redactie van: Marlies Huisman. Fotografie: Alessandra Ianniello/Living Inside. Styling & tekst: Chiara Dal Canto. Tekstbewerking: Marlies Huisman. Shopping: Jorian Lub. 

 

Shoppen is altijd een goed idee