Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Ik wilde een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt’

Binnenkijker: ‘Ik wilde een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt’

Thuis & wonen
Binnenkijker: ‘Ik wilde een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt’

Bij de voordeur voelden Debbie en Marc al een klik met dit huis. Het enige wat de woning nodig had, was een vrolijk kleurenpalet en – o, ja – een fikse verbouwing.

Binnenkijken bij…

Wie: Debbie (29, grafisch vormgever en medewerker bij woonwinkel LAB02), Marc (30, project-manager bij een installatietechniekbedrijf) en dochter Dani (1)

Wat: jarendertighuis

Waar: Apeldoorn

Grootte: 100 m²

Drie jaar geleden kochten Debbie en Marc dit jarendertighuis in Apeldoorn. Na het ondertekenen van de koopakte, volgde een verbouwing van een halfjaar. “We hebben veel zelf gedaan en vroegen voor de moeilijke klussen hulp aan mijn oom – een aannemer die precies begreep wat wij wilden.” Zo werd de dichte keuken bij de woonkamer opengebroken, verdween de schouw en werden er op zolder twee dakkapellen geplaatst.

De tekst gaat verder onder de foto.

Zicht op het dak

Ook het schrootjesplafond moest eraan geloven, want Debbie had zo’n gevoel dat achter dat jarenzeventigplafond weleens een verrassing kon zitten. Ze had gelijk: de originele balken waren nog intact. Op de bovenverdieping werd de ouderslaapkamer flink aangepakt. Hoewel deze kamer al behoorlijk ruim was, besloten Debbie en Marc het plafond te verwijderen. “Zo kregen we zicht op de authentieke balken. Prachtig! Om toch wat opbergruimte over te houden, maakten we boven in de muur, dicht bij het dak, een opening naar de ruimte boven de andere kamers.” De gezellige badkamer op de eerste etage bleek te klein te zijn voor een bad. “Geen probleem! Ik wilde altijd al een vrijstaand bad in de slaapkamer hebben en hier was plek genoeg.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Niet knoeien

In eerste instantie kocht het stel een heel nieuw interieur. “Daar was ik superzuinig op. Tijdens de housewarming dacht ik zelfs: als ze maar niet op de nieuwe bank knoeien! Daar ben ik nu een stuk makkelijker in geworden. Dat moet ook wel met een hond, een poes – dat zie je aan de bank – en een dochtertje van een jaar. Ik kan niet meer paniekerig zijn over de spullen.”

‘Ik wilde warme tinten toevoegen aan ons interieur en dacht: ach, als het niks wordt, schilder ik het zo weer over’

Nieuw hoeven meubels en accessoires inmiddels niet meer te zijn. “Sinds we hier wonen, heb ik een eigen smaak ontwikkeld en ‘compleet nieuw’ past daar niet meer bij. Nu vind ik een mix van vintage, industrieel en wat nieuwe basisdingen juist erg leuk. Spullen die Marc en ik meenamen van onze reizen samen hebben een plek gekregen. En ik vind het fantastisch om rond te kijken op Marktplaats. De box van Dani bijvoorbeeld, heb ik voor tien euro op de kop getikt. Marc vond het een afschuwelijk ding, maar ik zei: ‘Let maar op, als ik hem heb geschuurd en geverfd, past dat gekke ding perfect in ons interieur.'”

De tekst gaat verder onder de foto.

Warme tinten

Debbie heeft geluk met Marc. “Hij vindt veel leuk.” Toch was hij niet enthousiast over haar idee om de muren roze te verven. “Ik wilde warme tinten toevoegen aan ons interieur en dacht: ach, als het niks wordt, schilder ik het zo weer over. Nu vindt Marc het heel leuk. Met de kleuren, de souvenirs en de tweedehandsspullen die we hebben gebruikt, wilde ik een permanent vakantiegevoel creëren. Dat is gelukt. Hier kunnen we ons optimaal ontspannen.”

Op instagram kun je Debbie volgen op: @homebydemilous.

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 07-2021. Deze editie ligt t/m 16 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: Inge Korver

Shoppen is altijd een goed idee