Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken bij Jantien’s family home: ‘Ik wilde het huis heel fris houden, in combinatie met gezellig rommelig’

Binnenkijken bij Jantien’s family home: ‘Ik wilde het huis heel fris houden, in combinatie met gezellig rommelig’

Thuis & wonen
Binnenkijken bij Jantien’s family home: ‘Ik wilde het huis heel fris houden, in combinatie met gezellig rommelig’

Daar wil ik later wonen, dacht Jantien vroeger over dit huis in haar geboortedorp. En net op het moment dat zij en Léon klaar waren voor een volgende stap, stond daar een tekoopbord in de tuin.

Binnenkijken bij…

Wie:  Jantien Versaevel (31, woonwinkelmedewerker), Léon (41, procesoperator), Thom (5) en Oskar (3 maanden)
Wat: vrijstaand jarentwintighuis met grote tuin midden in het dorp
Waar: Melissant op Goeree-Overflakkee
Hoe groot: 150 m²

Oudemensenhuis

“Léon en ik zijn beiden in dit dorp geboren en opgegroeid. Voor we dit huis kochten, woonden we in een klein huisje op de dijk. Heel fijn, met vrij uitzicht over de polder, maar toen Thom geboren werd, groeiden we eruit. Er waren altijd al een paar huizen ‘waar ik later wel wilde wonen’. Daar was dit huis – midden in het dorp met toch alle privacy – er een van. En ineens stond er een bord in de tuin. Precies op het juiste moment. Na de bezichtiging waren we om. We moesten wel door een bak ouderwetsheid heen kijken, het was echt zo’n oudemensenhuis met vloerbedekking.”

De tekst gaat verder onder de foto.

oudemensenhuis

Alle oubolligheid eruit

“Er zou veel aan moeten gebeuren, maar de drie meter hoge plafonds beneden, de oude details als het trapplateautje en de glas-in-loodramen gaven de doorslag. Mijn man is alleen totaal niet handig, dus we moesten wel even bedenken hoe we dit gingen aanpakken. We zetten ‘grote klus, huis opknappen’ op Werkspot en daar reageerde een klusduo op. Zij snapten ons, begrepen onze ideeën en wensen en zij hebben dan ook uiteindelijk bijna alles gedaan. Drie maanden zijn ze bezig geweest. Nadat wij eerst alles gesloopt hadden, want het hele huis moest gestript. Hup, alle oubolligheid eruit.”

De tekst gaat verder onder de foto.

oubolligheid eruit

Vakantiegevoel

“Alles is vervangen, van wc tot badkamer en van vensterbanken tot keuken. En er moest een nieuw plafond in met isolatie en een nieuwe vloer. Niet alleen de vloerbedekking moest vervangen worden, er is ook beton gestort. De muur tussen de keuken en de eetkamer hebben we opengebroken en met houten balken gestut en ook boven hebben we een muur weggehaald, zodat we in plaats van vijf slaapkamers, vier ruime kamers hebben. Onze master bedroom is hierdoor fijn groot, met een enorme raampartij, maar zonder inkijk. Dat is ook echt mijn lievelingsplek in huis. Ontbijt op bed met z’n allen vind ik heerlijk. De zon komt hier mooi binnenvallen ’s ochtends en het uitzicht op de dennenbomen geeft een vakantiegevoel.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

master bedroom

Plakboek

“Zelf heb ik project ‘trap’ op me genomen. Nadat de vloerbedekking eraf was, heb ik dagen op de trap gezeten om alle lagen pur- en tapijtlijm eraf te bikken. Het leek me mooi om een geleefde houten trap te hebben, maar toen-ie eenmaal kaal was, bleek-ie zo aangetast, dat het er eigenlijk gewoon een beetje smerig uitzag. Maar aangezien ik erg van schilderen houd, heb ik ’m toen gewoon wit geschilderd. Dat is ook het enige wat wij, op het slopen na, gedaan hebben: verven.”

‘De ‘pronkkamer’ met opgezette dieren en het Engelse behang is Léon’s mancave. Om te gieren, dat stijltje’

“Vanaf het moment dat we het huis hadden gekocht, heb ik een plakboek bijgehouden. Daar stopte ik alles in wat ik mooi vond en in mijn stijl was. Ik maakte ook tekeningen van een uitbouw, die uiteindelijk helemaal niet nodig bleek, want de woonkamer is groot genoeg. Ik heb echt wat aan dat plakboek gehad. Zo hebben we de keuken samengesteld bij Tieleman Keukens, precies zoals wij ’m wilden, naar een plaatje uit een tijdschrift. Er was geen standaardkeuken van, dus hebben we naar onze smaak een betonnen aanrecht gecombineerd met echt hout. En hoewel ik de regel heb: geen zwart in huis, is de tegelvloer wel erg donkergrijs. Maar dat vonden we er wel goed bij passen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

keuken binnenkijker 42

Lees ook 
Binnenkijken bij een oud herenhuis in Utrecht: ‘Ik volg wel trends, maar veel spullen heb ik juist voor het leven’

Oude Engelse stijl

“Ik riep dat ook over rood trouwens, maar zoals je kunt zien, is het tapijt in ‘de pronkkamer’ rood. Die kamer, met alle opgezette dieren en het Engelse behang is Léons domein. Zijn mancave. Om te gieren natuurlijk, dat stijltje. Totaal anders dan de rest van het huis, maar daarom ook heel leuk. We zitten eigenlijk best op één lijn qua stijl, maar het leek hem leuk een kamer beneden in oude Engelse stijl te doen.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 42-2020. Deze editie ligt t/m 20 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

oude engelse stijl 42

Tekst: Mirjam Rosema-Verhulst, Fotografie: Miss Lalamour Photography

Shoppen is altijd een goed idee