Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in ‘Marrakesh’: ‘Ik ben verliefd op die oosterse stijl en wilde dat naar mijn huis brengen’

Binnenkijken in ‘Marrakesh’: ‘Ik ben verliefd op die oosterse stijl en wilde dat naar mijn huis brengen’

Thuis & wonen
Binnenkijken in ‘Marrakesh’: ‘Ik ben verliefd op die oosterse stijl en wilde dat naar mijn huis brengen’

Binnentuinen, lantaarns, handwerk en kleurrijke riads. Sanne kwam in een woonwalhalla terecht toen ze voor het eerst Marrakesh bezocht. En ja, daarvan nam ze iets mee naar huis. Nou ja, iets…

Binnenkijken bij…

Wie: Sanne Poll (35, stylist en blogger @enstijl), Mari (35, muziekproducer @soundsrightstudios), Bo (7) en Jip (3)
Wat: Herenhuis uit 1920
Waar: Haarlem
Grootte: 137 m²

Originele ornamenten

“Funda check ik elke dag. Ik vind het gewoon leuk om te zien wat er allemaal te koop staat. We woonden nog niet eens zo lang in onze vorige woning in Haarlem-Noord, toen ik dit huis tegenkwam. Lekker dicht bij opa en oma en wauw, wat had dit pand mooie hoge plafonds met originele ornamenten. Ook de tuin en de niet-alledaagse indeling vond ik leuk. We deden een bod, maar verwachtten er niet veel van; de huizenmarkt was een jaar geleden al overspannen. Toen we die vrijdag een weekendje weggingen, werd ik gebeld: ‘Gefeliciteerd!’ zei de makelaar: ‘Jullie bod is geaccepteerd!’ En zo hadden we ineens een nieuw huis én een heerlijk project voor mij als stylist.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

binnenkijken

Shoptripje Marokko

“Ik was twee jaar daarvoor voor het eerst in Marrakesh geweest. Alles was daar zo mooi licht! Die muren, de binnentuinen en àl dat handwerk. Kortom, ik werd verliefd op die oosterse stijl en ben er daarna nog twee keer geweest om inspiratie op te doen. Toen ik wist wat voor moois je daar allemaal kunt kopen, bereidde ik me goed op mijn bezoekjes voor. Ik vloog met grote, lege Ikea-shoppers in m’n hand-bagage heen, om ze daar te vullen met de mooiste kleden, lampenkappen, lantaarns en manden. Dan vloog ik met dertig kilo in het bagageruim terug.”

‘Het ging hier net even anders dan de klussers gewend waren’

“Een volgende trip stond al gepland, maar daar ging corona voor liggen. Gelukkig heeft Household Hardware, mijn lievelingsmerk, ook prachtige, handgemaakte Marokkaanse spullen. En Noa May Living in Baren-drecht is ook een aanrader.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

binnenkijken 2

De rol van aannemer

“Het huis had een aparte indeling. In eerste instantie vielen we daarvoor, maar het was echt ingedeeld voor twee personen, niet voor een gezin. Dus is er nog vier maanden flink verbouwd. Dat lieten we doen, want helaas zijn Mari en ik niet handig wat klussen betreft. Ik gaf mezelf wel de rol van aannemer.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken 3

Lees ook 
Binnenkijken in Suzanne’s familiehuis: ‘Ik ben minimalistisch, maar ook een echte verzamelaar’

Grof gestuukt?

“Ik wist precies hoe ik het hebben wilde en dat was allemaal nét een beetje anders dan de klussers gewend waren. ‘Grof gestuukt? Hoezo?’ kreeg ik dan te horen. Daarom zat ik er bovenop en heb ik alles aan de hand van schetsen en sfeerbeelden duidelijk gemaakt.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 47-2020. Deze editie ligt t/m 24 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

binnenkijken 4

Tekst: Inge van Lieshout, Monique Butter | beeld: Muk van Lil

Shoppen is altijd een goed idee