Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in Lotte’s sfeervolle huis: ‘Veel accessoires in ons huis geven me een vakantiegevoel, heerlijk!’

Binnenkijken in Lotte’s sfeervolle huis: ‘Veel accessoires in ons huis geven me een vakantiegevoel, heerlijk!’

Thuis & wonen
Binnenkijken in Lotte’s sfeervolle huis: ‘Veel accessoires in ons huis geven me een vakantiegevoel, heerlijk!’

Ondanks dat het een nieuwbouwhuis is zonder karakteristieke elementen, wist Lotte veel sfeer te creëren in hun twee-onder-een-kapwoning.

Binnenkijken bij…

Wie: Lotte Hunink (34, leerkracht basisonderwijs, Instagram: @ohlalot), Huib Terheggen (37, eigenaar optiekzaak), Sam (5), Vic (3) en kat Bobbie
Wat: twee-onder-een-kapwoning
Waar: Elst
Hoe groot: 183 m²

Casco

“We wonen sinds ruim een jaar in deze nieuwbouwwijk in Elst. Het is een jonge wijk met heel veel kinderen en je bent zo in de stad Arnhem. We hebben het huis stap voor stap gebouwd zien worden. Toen we voor de eerste keer binnenkwamen, was alles grijs van het beton. We hebben het casco laten opleveren: zonder vloer en zonder keuken. Vlak voordat we de sleutel kregen, gaf onze aannemer aan dat hij ons wegens privé-omstandigheden niet meer kon helpen met de verbouwing. Huib is toen als een gek gaan rondbellen en heeft het voor elkaar gekregen alles op tijd af te krijgen, voor we uit ons tijdelijke huis moesten. ”

De tekst gaat verder onder de foto.

Lotte Hunink 47

Huis vakantiegevoel

“Het fijne aan een nieuwbouwwoning is dat je die helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Over de keuken en badkamer waren we eigenlijk vrij snel uit. Verder ben ik van mening dat een interieur moet groeien. Af en toe koop of verkoop je weer iets of geef je een wand een nieuwe kleur, totdat je tevreden bent. En daarna verander je weer wat, gewoon omdat dat leuk is. Mijn interieurstijl? Ik koop wat ik mooi vind. Het moeten spullen zijn waar ik blij van word en ze moeten niet te alledaags zijn. Ik heb veel accessoires in huis die mij een beetje een vakantiegevoel geven, heerlijk!”

De tekst gaat verder onder de foto.

Lotte Hunink 24

Spullen met een verhaal

“Inspiratie haal ik van Pinterest en van mooie foto’s van vakantieoorden. Ik houd van vintage en koop graag spullen bij de kringloop. Naast dat dit duurzaam is, vind ik spullen met een verhaal interessant. Ik ben gek op tweedehandswinkels, vooral voor accessoires, zoals vaasjes, krukjes, schalen of kleden. Vlooienmarkten vervelen nooit. Je komt met de mooiste schatten thuis: originele spullen, voor een habbekrats.”

‘Ondanks dat het nieuwbouw is, zonder karakteristieke elementen, hebben we veel sfeer kunnen creëren’

“Ik verzamel niks specifieks: de ene keer word ik verliefd op een mooi vintage blik met paradijsvogels, de andere keer is het een bijzonder roze vaasje waar ik de winkel mee uitloop. Het kastje van de oma van mijn moeder, dat bij ons als commode heeft gediend, vertelt ook een verhaal. Mooi vind ik dat.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Lotte Hunink 11

Opleiding

“Ik heb de opleiding interieurstyling gedaan en ben vooral gek op het stylen van kinderkamers. Ik ben daar om de paar dagen wel aan het veranderen en zet interieurfoto’s ook op Instagram. We voelen ons al met al enorm thuis in ons huis. Ondanks dat het nieuwbouw is, zonder karakteristieke elementen, hebben we veel sfeer kunnen creëren.”

Lees ook
Binnenkijken bij Jantien’s family home: ‘Ik wilde het huis heel fris houden, in combinatie met gezellig rommelig’

Strak zwart vs kleur

“Wij kozen voor de strakke, zwarte keuken, een stoere brickwall en een grote stalen deur naar de hal én voor zachte plaids, veel kleden en kussens. Die combinatie maakt het interieur spannend.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 43-2020. Deze editie ligt t/m 27 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Lotte Hunink 19

Fotografie: Sabine Burkunk

Shoppen is altijd een goed idee