Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Ik vond het fijn om het ontwerp naar mijn eigen hand te kunnen zetten’

Binnenkijker: ‘Ik vond het fijn om het ontwerp naar mijn eigen hand te kunnen zetten’

Thuis & wonen
Binnenkijker: ‘Ik vond het fijn om het ontwerp naar mijn eigen hand te kunnen zetten’

Binnenkijken: Elise en Gwenn bedachten hun nieuwbouwhuis op een eilandje aan de rand van Rotterdam grotendeels zelf. Ja, het is modern, maar door strak wit te mixen met een beetje boho en vintage, is het vooral gezellig. En tadaa: wij mochten binnenkijken bij hun woning!

Binnenkijken bij…

Wie: Elise Ouwehand (32, sales agent lifestyle/ interieur), Gwenn Schrijn (38, vertegenwoordiger), Fiene (4) en Seff (1)
Wat: Moderne tussenwoning
Waar: Aan de rand van Rotterdam
Hoe groot: 180 m2
Sinds: Juni 2018

Wonen op een bewoond eiland

Het is begin 2016 als Elise en Gwenn erachter komen dat er in een nieuwe wijk dicht bij het centrum van Rotterdam, waar zij toen nog een appartement huurden, een zogenaamd CPO-project gerealiseerd zou worden. Bij dit soort projecten ben je als toekomstige bewoner zelf de ontwikkelaar van je woning. “Het zouden huizen worden met een tuin, en die zijn in het centrum heel schaars. Het aanbod is minimaal. Onze dochter Fiene was net geboren en we wilden haar graag wat meer vrijheid geven in en rond ons huis. Dus toen we hoorden van deze nieuwe wijk, slechts één afslag verderop, was de keuze om ons aan te melden voor de loting snel gemaakt.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken 2

Ingeloot

Elise en Gwenn hebben geluk: ze worden ingeloot. “Maar eigenlijk wisten we toen nog helemaal niets van het bouwproject, behalve het aantal vierkante meters waarop het hele nieuwbouwplan zou komen te staan.” Als nieuwe bewoners mogen ze zelf de afmetingen bepalen en hun woonwensen kenbaar maken. “Onze droom was onder meer grote raampartijen, zodat er veel lichtinval zou zijn. Vanuit die wens is de architect gaan tekenen.” In de jaren erna volgen vele bijeenkomsten en overleggen en zo zijn ze tweeënhalf jaar verder als ze eindelijk de sleutel in ontvangst mogen nemen. “Maar het was het allemaal waard. Niet één huis is hetzelfde en iedereen heeft het precies zoals hij het wil. Bijzonder toch?”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken 5

Eiland

De wijk staat op een eilandje, met momenteel elf huizen, gebouwd in een moderne stijl. Er is alleen bestemmingsverkeer, dat ervoor zorgt dat het rustig is en veilig voor de kinderen. “Ik vond het superfijn om het ontwerp van het huis naar mijn eigen hand te kunnen zetten. In de keuken hebben we nu een dubbele raampartij. Ook hebben we een schuifpui, zodat we de tuin helemaal bij de woonkamer kunnen betrekken.”

‘Ik vond het superfijn om het ontwerp van het huis naar mijn eigen hand te kunnen zetten’

Het vele licht overal in huis zorgt voor de connectie met buiten. Elise: “Voor stadsbegrippen hebben we een vrij diepe tuin en omdat onze wijk als het ware een eilandje vormt, grenst onze achtertuin aan het water. En we hebben nog een voortuin. Het was een hele verandering toen we vanuit ons huurappartement in de stad naar deze moderne eengezinswoning verhuisden, maar hebben nog geen seconde spijt gehad.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken 3

Hallo Scandinavië

Het leukste gedeelte van hun woonproject vond Elise het bedenken van de inrichting. “Ik merkte dat ik de industriële stijl uit ons huurhuis steeds meer losliet en meer neigde naar een cleane, Scandinavische stijl. Ik had het gevoel dat die moderne stijl inmiddels beter bij ons, maar ook bij het huis paste. Door mijn werk kom ik vaak in mooie winkels en ik heb daardoor regelmatig mooie accessoires op de kop weten te tikken. Inspiratie haalde ik van social media. Ik maakte borden op Pinterest en bewaarde mooie afbeeldingen op Instagram. Zo creëerde ik online moodboards en vormde ik een beeld voor mezelf hoe ik het hebben wilde. Behalve de Scandinavische stijl heb ik ook een zwak voor bohemien en goede vintage items. Dus is het uiteindelijk een sfeer van meerdere stijlen geworden.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken 4

Op maat gemaakt

Elise en Gwenn lieten veel meubels op maat maken, waaronder de grote wandkast en de eettafel. “Ik wilde de vele rechte vormen in huis doorbreken met wat meer zachte, vriendelijke vormen, dus besloot ik voor een ovale tafel te gaan. Ook de bankjes, gemaakt van berkentriplex, zijn op maat gemaakt. De eettafel staat in huis ook echt centraal, we brengen er veel tijd aan door. Zo werken Gwenn en ik ’s avonds nog regelmatig aan tafel, we eten er met de kinderen, er wordt aan gespeeld en geknutseld… Ja, hij wordt intensief gebruikt.” binnenkijken

Lees ook
Binnenkijken in een zelfgebouwd huis: ‘We hebben het huis van binnen naar buiten ontworpen’

Trots

“Ik vond de tafel ook mooi in combinatie met de ronde lampen van Louis Poulsen. De lampen waren een behoorlijke investering. Ik moest er ook even goed over nadenken, maar uiteindelijk ben ik er nog elke dag onwijs blij mee. Het is ook niet zo dat ons huis vol staat met design, integendeel zelfs. Ik scoor net zo lief accessoires bij de bouwmarkt of een budgetshop. Design combineren met lowbudgetitems vind ik echt een uitdaging.” Gwenn laat Elise daarin altijd lekker haar gang gaan. “Ik vind dat ze goed is in wat ze doet, ze heeft van ons huis een mooi thuis weten te maken. Daar ben ik trots op.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 38-2020. Deze editie ligt t/m 22 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

binnenkijken-1

Beeld: Inge Korver

Shoppen is altijd een goed idee