Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in Lotte’s doorzonwoning: ‘Pas toen er meer kleur in mijn leven kwam, haalde ik kleur in huis’

Binnenkijken in Lotte’s doorzonwoning: ‘Pas toen er meer kleur in mijn leven kwam, haalde ik kleur in huis’

Thuis & wonen
Binnenkijken in Lotte’s doorzonwoning: ‘Pas toen er meer kleur in mijn leven kwam, haalde ik kleur in huis’

Moet dit echt, dacht Lotte toen ze dit huis zag. Ze wilde helemaal geen doorzonwoning. Maar ja, er was wél ruimte voor iedereen, en er was een tuin. Ze ging ervoor en maakte er een heerlijke plek van.

Binnenkijken bij…

Wie: Lotte van Berkel (41, interieurstylist en content creator Lots of style, lotsofstyle.nl), Annelot (12), Noa Lise (10)
Wat: jaren 60-doorzonwoning
Waar: Breda
Grootte: 115 m²

Net gescheiden

“Ik was net gescheiden en zocht een fijne woning voor mij en mijn twee dochters. Ik had al een aantal huizen bekeken, allemaal karakteristiek, zoals ik wilde, maar ja… ook oud. Toen we dit huis bekeken, dacht ik: o jee, moet dit echt? Maar mijn makelaar overtuigde me met: ‘Stop met zoeken naar karakteristieke woningen, daar is zo veel onderhoud aan nodig. Dit huis is lekker degelijk gebouwd, over het onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. En je kunt er een fijn thuis van maken.’ Ik wist dat hij gelijk had. Er was ruimte voor iedereen en het had een tuin.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Lotsofstyle-23-2

Pittige periode

“Ik wilde een rustig interieur. Ik had een vol hoofd en vond het fijn om me te omringen met wit, grijs en beige. Pas later, toen er wat meer kleur in mijn leven kwam, liet ik meer kleur in mijn interieur toe. Ik zorgde ervoor dat alles klaar was op het moment dat we verhuisden, op een missend gordijntje hier en daar na.”

‘Beneden werd er een eikenhouten vloer gelegd en boven kwam laminaat’

“Acht weken lang hadden mijn vader, vrienden, andere familie en ik alles aangepakt. Alle houten schrootjes, tapijt en lambrisering gingen eruit. Het dak werd geïsoleerd, de badkamer en de keuken werden vervangen, en alle wanden in het huis werden gestuukt. Beneden werd er een eikenhouten vloer gelegd en boven kwam laminaat. Het was een gigantische klus.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

lotsofstyle-3

Professionele moodboards

“In mijn werk maak ik altijd professionele moodboards voor mijn klanten, maar voor mezelf gebruikte ik alleen Pinterest. Dankzij mijn vak zie ik al van mijlenver aankomen wat over een paar jaar de trend zal zijn in het interieur. Daardoor was het voor mij destijds een makkelijke keuze om een wand in de kamer te laten stuken met beton. De stukadoor keek me vreemd aan toen ik het hem vroeg. ‘Serieus?’”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Lotsofstyle

Lees ook
Binnenkijken in Lotte’s sfeervolle huis: ‘Veel accessoires in ons huis geven me een vakantiegevoel, heerlijk!’

Persoonlijk tintje

“Nu zie je zo’n betonnen wand veel vaker. Toen we net verhuisden zat ik helemaal in het industriële straatje. Nu zou ik mijn stijl eerder bohemian noemen, mét een vleugje Scandinavisch. Ik mix deze stijl met oude materialen en items, die geven je interieur een persoonlijk tintje. Zo maakten we van steigerhout kasten en badkamermeubels. Véél goedkoper. Daarnaast heb ik het interieur langzaam aangevuld met riet, rotan en kleur.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 44-2020. Deze editie ligt t/m 3 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Lotsofstyle-4

Tekst: Mirjam Rosema-Verhulst en Monique Butter, fotografie: Lucie Beck

Shoppen is altijd een goed idee