Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in de Haagse hoekwoning van Femke: ‘Less is more gaat bij ons niet op’

Binnenkijken in de Haagse hoekwoning van Femke: ‘Less is more gaat bij ons niet op’

Binnenkijken in de Haagse hoekwoning van Femke: ‘Less is more gaat bij ons niet op’

Minimalisme is niks voor Femke Zwaan. Ze gaat voor maximale sfeer met warme kleuren en prints, waarbij ze zich door de natuur laat inspireren.

Wie: Femke Zwaan (39) ontwerper en eigenaar van woonwebsite Catchii, Jeroen Plesman (46) duurzaamheidsadviseur, dochters Felice (8) en Ghislaine (7)
Waar: Den Haag
Wat: Hoekwoning uit 1959 met 3 verdiepingen en een souterrain
Grootte: 275 m² (inclusief tuin: 359m²)

Haagse hoekwoning

“We zochten een hoekwoning met ruime kelder, vlakbij het strand en op fietsafstand van de stad. Toen we dit huis gingen bezichtigen wisten we meteen: dit is het. We vielen voor de rust, de ruimte en het licht.” Hoewel de basis van het huis goed was, was alles erg gedateerd en veel van de originele kenmerken waren verdwenen. Femke en Jeroen veranderden de indeling, maakten de keuken groter en bouwden een extra badkamer.

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken

Pinterest-moodboards

Ze brachten de houten visgraatvloer weer terug en lieten bakelieten lichtschakelaars en stopcontacten installeren. Daarna kon het grote inrichten beginnen, een kolfje naar Femkes hand, als interieurstylist. Daarbij ging ze grondig te werk. “Ik volg veel designers op Instagram en ben fanatiek in het maken van Pinterest-moodboards. Ik wil ongeveer alle lampen van de wereld gezien hebben, voordat ik een keuze maak.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken

Van heinde en verre

Bij het ontwerpen van haar behang en servies laat Femke zich inspireren door haar reizen en de natuur en dat zie je ook terug in haar interieur. Zowel zij als Jeroen hebben Indonesische roots en ze komen graag in Azië. “Ik hou ervan om stijlen en kleuren te combineren. Mijn meubels en accessoires komen uit de hele wereld. Deurklinken uit Amerika, lampen uit Parijs, banken uit Azië: alles heeft een verhaal.” Ze struint ook graag op vintage markten of online veilingsites. “Ik vind het leuk om meubels met een geschiedenis een tweede leven te geven.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

binnenkijken-2

Lees ook
Binnenkijken in een Canadese blokhut uit 1860: ‘Alleen de matrassen, beddengoed en handdoeken zijn nieuw’

Kleur in balans

Femke houdt van kleur, veel kleur. “Less is more gaat bij ons niet op.” Zo combineert ze rustig donkergroen met koraalrood, okergeel en warmoranje. Het Rijksmuseum inspireerde Femke tot een groene wand in de eetkamer. Het bleek de perfecte achtergrond voor haar schilderijen. De oranje muren in de gang zorgen voor een warme, uitnodigende binnenkomer.

Lees meer over deze Haagse hoekwoning, inclusief meer foto’s, in Flair 02-2021. Deze editie ligt t/m 19 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

binnenkijken

Tekst: Geraldine Nesbitt | Fotografie: Muk van Lil