Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in Suzanne’s familiehuis: ‘Ik ben minimalistisch, maar ook een echte verzamelaar’

Binnenkijken in Suzanne’s familiehuis: ‘Ik ben minimalistisch, maar ook een echte verzamelaar’

Thuis & wonen
Binnenkijken in Suzanne’s familiehuis: ‘Ik ben minimalistisch, maar ook een echte verzamelaar’

Een werkhoek in de kast, een speelhuis onder de trap: Suzanne bedenkt graag bijzondere plekken. Handyman Michael voert haar ideeën uit.

Binnenkijken bij:

Wie: Suzanne Pardijs (40, interieurontwerper), Michael Kaashoek (41, timmerman), Guus (11) en Deen (7)
Wat: Gezinswoning
Waar: Maarssen
Hoe groot: 95 m2

Op slag verliefd

Ruim dertien jaar wonen Michael en Suzanne al in Maarssen. “De vonk tussen ons en dit dorp sloeg over toen we er een keer Koninginnedag vierden. Hoe leuk zou het zijn om hier te wonen met de vrijmarkt voor je eigen deur? Toen er een huis te koop kwam in het centrum, waren we op slag verliefd.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken

Grote verbouwing

Met het ondertekenen van de koopakte tekende het stel ook voor een flinke verbouwing, want dat er sprake was van achterstallig onderhoud was duidelijk. Suzanne: “Met een timmerman aan mijn zijde durfde ik dit avontuur wel aan.”  Er volgde een verbouwing van een halfjaar, waarin het hele huis werd aangepakt. Familie en vrienden werden volop ingeschakeld en de stukadoor en elektricien gingen aan het werk. “Michael en mijn zwager, die ook timmerman is, hebben in die maanden ontzettend veel werk verzet.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken-2

Opgroeien in een dorp

Dat het stel naar een dorp verhuisde, had veel te maken met de kinderwens die Suzanne en Michael hadden. “We wilden onze kinderen het liefst laten opgroeien in een dorp. Nu wonen we in een heerlijke straat, met een mix van oude en jonge mensen. Er is sociale controle, wat ik heel prettig vind. De winkels en school zijn op loopafstand en met de fiets ben je zo midden in de polder.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijken-3

Lees ook
Binnenkijken bij kunstenares Nanouk: ‘Ik wilde het huis graag in de oude stijl houden’

Een topteam

“Het bijzondere aan het huis is dat alles door onszelf bedacht en vaak ook gemaakt is. Wat je hier ziet, is uitgedacht, heeft op papier gestaan. Het heeft al een ‘weg’ gehad en dat vind ik mooi. Vaak komt het idee van mij en kijkt Michael of en hoe het kan worden uitgevoerd. Samen zijn we een topteam. Qua stijl probeer ik minimalistisch te zijn, maar ik ben ook een echte verzamelaar. Ik probeer deze eigenschappen te combineren. Ik ga zorgvuldig om met het aanschaffen van spullen en koop ook heel graag bij de kringloopwinkel.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 46-2020. Deze editie ligt t/m 17 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

binnenkijken-4

Tekst: Inge van Lieshout, Monique Butter, beeld: Louis Lemaire

Shoppen is altijd een goed idee