Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen groene vingers? Deze binnenhuisplanten houd je wel in leven

Geen groene vingers? Deze binnenhuisplanten houd je wel in leven

Thuis & wonen
Geen groene vingers? Deze binnenhuisplanten houd je wel in leven

Heb je alles behalve groene vingers en geef je nog net geen feestje als jouw plant het een maand heeft overleefd? Geen zorgen, want er zijn een paar die je haast niet dood kán laten gaan.

Want zeg nu zelf, wat groen in huis maakt de boel net even wat fleuriger. Wil je van jouw huis een urban jungle maken en – misschien nog belangrijker – ervoor zorgen dat het zo blijft? We zetten zes planten voor je op een rij die volgens Sofie van The Plant Corner jouw zanderige vingers overleven.

Lees meer
Zo bescherm je jouw planten tegen de verwarming

Pannenkoekenplant

Als eerst: de pannenkoekenplant. Nu kunnen wij uit ervaring zeggen, dat zelfs deze het niet altijd overleeft (het is ook een soort talent). Maar in het algemeen doet deze groene rakker het goed. Zet ‘m op een plek met veel licht, maar niet in direct zonlicht. Paar keer per week beetje water en you’re good to go. Ook de hartjesplant (Philodendron Scandens) laat ons niet zo groene hart sneller kloppen. Hoeft maar één keer in de week water, dat moet nog net lukken toch?

Cactus

Toch wel de klassieker die je echt echt bijna niet dood kunt laten doen: de cactus. Mocht je toch behoefte hebben aan wat bladeren, dan is de gatenplant (Philodendron Monstera) een regelrechte hit. Eén keer per week met je gietertje langs en je zult zien dat je de jungle zo in huis hebt.

Lees ook:
Met deze simpele tips blaas je stervende planten nieuw leven in

It’s pink!

De luchtplant heeft geen wortel en dus geen aarde nodig om in te gronden. Wekelijks even afspoelen onder de kraan en je hebt er geen omkijken meer naar. Maar waar we toch wel echt het meest enthousiast over zijn, is over de Maranta fascinator. Alleen de naam klinkt al fascinerend, maar dat is het plantje ook echt. De nerven aan de onderkant van de bladeren zijn namelijk donker roze! Even wekelijks met de verstuiver de bladeren nat maken en wat water in de potgrond geven, en jouw huis is helemaal opgefleurd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee