Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bijzonder: gigantische regenboog verschijnt tijdens herdenkingsdienst Orlando

Bijzonder: gigantische regenboog verschijnt tijdens herdenkingsdienst Orlando

Bijzonder: gigantische regenboog verschijnt tijdens herdenkingsdienst Orlando

Wonderen bestaan niet en dromen zijn bedrog. Dat zijn twee gezegdes die je waarschijnlijk niet vreemd in de oren klinken. Maar na het zien van wat er gebeurde tijdens de herdenkingsdienst in Orlando gisteravond, zul je wellicht toch geloven dat wonderen bestaan. 

Schietpartij
Gisteravond vond de herdenkingsdienst plaats voor de slachtoffers van de schietpartij in de homoclub Pulse. Vorige week opende een schutter het vuur in de club, waarbij 49 mensen om het leven kwamen en nog eens 53 mensen gewond raakten.

Regenboog
Meer dan 50.000 mensen kwamen bijeen in Orlando gisteravond om de dienst bij te wonen. Precies op het moment dat de namen van de 49 slachtoffers werden voorgelezen, was er een immense regenboog aan de hemel te zien. En een regenboog is hét symbool van de rechten van de LGBT-gemeenschap. Deze gemeenschap staat voor Lesian, Gay, Bisexual en Transgender, en heeft als doel meer begrip en sympathie te creëren voor verschillende geaardheden over de hele wereld.

Ontroering
Op sociale media werd er volop gepraat over het bijzondere moment, en de verbazing, ontroering en het ongeloof was duidelijk te merken in de berichten. ‘At vigil for Orlando shooting victims, a rainbow just came out overhead. Do you believe in mirakels?’ vraagt iemand zich op Twitter af.

Toeval of niet, feit is dat het een prachtig moment was tijdens de herkenking, waar nog lang over gesproken zal worden.

Bron: Newsmonkey.be

Lees ook: