Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bij dit bedrijf krijgen niet-rokers zes extra vakantiedagen

Bij dit bedrijf krijgen niet-rokers zes extra vakantiedagen

Thuis & wonen
Bij dit bedrijf krijgen niet-rokers zes extra vakantiedagen

Bij de meeste bedrijven heb je alleen een lunchpauze van een (half)uur. Rokers daarentegen lijken wel een vrijbrief te hebben om daarbij nog minstens drie keer  een break te nemen voor hun dagelijkse dosis nicotine. Oneerlijk, vond een Japans bedrijf, dat daarom een nieuwe regel instelde: alle niet-rokers krijgen zés extra vakantiedagen.

Lees ook: Dit is waarom je langer dan één week op vakantie moet

Het betreffende bedrijf heet Piala Inc en stelde de regel in om de frustratie van alle niet-rokende werknemers te verminderen. Met deze extra jaarlijkse vakantiedagen probeert het bedrijf de tijd te compenseren die alle rokers tijdens hun rookpauzes opbouwen.

Problemen
‘Eén van onze niet-rokende werknemers had het idee eerder dit jaar geopperd omdat ze vond dat rookpauzes problemen veroorzaakten’, verklaart een woordvoerder van het Japanse bedrijf.

Briljant
Niet alleen heeft de – wat ons betreft prima – regel er al voor gezorgd dat veel niet-rokende werknemers genoten hebben een welverdiende citytrip, maar de mogelijkheid tot extra vakantiedagen bleek voor een aantal werknemers dé stok achter de deur te zijn om te stoppen met roken. Briljant, toch?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: NSMBL, Telegraph. Beeld: Sanoma Beeldbank

Shoppen is altijd een goed idee