Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: na zoveel tellen wordt oogcontact ongemakkelijk

Bewezen: na zoveel tellen wordt oogcontact ongemakkelijk

Thuis & wonen
Bewezen: na zoveel tellen wordt oogcontact ongemakkelijk

Oogcontact is ontzettend belangrijk als je écht contact met iemand wilt maken (vooral bij het flirten), maar we kennen ook allemaal dat moment waarop het ongemakkelijk wordt. Onderzoekers wilden weten waar de grens lag en deden een experiment. 

Onderzoekers van het University College in Londen publiceren in het wetenschappelijke tijdschrift Royal Society Open Science de resultaten van hun onderzoek naar oogcontact. En wat blijkt? Gemiddeld ervaren mensen oogcontact dat langer dan 3,3 seconden duurt als ongemakkelijk.

Het onderzoek

De onderzoekers lieten 498 studenten naar een filmpje kijken van een acteur die hen in de ogen keek. Zodra de deelnemers het oogcontact ongemakkelijk vonden worden, drukten ze op een rode knop. Gemiddeld werd er na 3,3 seconden oogcontact op de knop gedrukt, maar er waren ook deelnemers die er na 2,6 seconden al genoeg van hadden en deelnemers die het wel 4 seconden volhielden.

Wijdere pupillen

De onderzoekers filmden met speciale camera’s de pupillen van de deelnemers en deden een verrassende ontdekking. De mensen die het langst oogcontact hielden met de acteur, vertoonden een verwijding van de pupillen. Hoe langer mensen oogcontact willen maken, hoe eerder hun pupillen uitzetten na het kruisen van de blik van de ander. Deze verwijding van de pupillen is niet met het blote oog te zien, je kunt het helaas dus niet gebruiken als handig trucje om te bepalen wanneer je je ogen moet afwenden om een awkward situatie te vermijden…

giphy (11)

Copyright: Giphy.com

Bron: Nu.nl

Lees ook:

Bewezen: iedere dag de handstand doen is hartstikke gezond!

Verras hem met deze 5 prikkelende flirtmoves

6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

 

Shoppen is altijd een goed idee