Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Say cheese: onderzoek toont aan dat we gelukkig worden van geel eten

Say cheese: onderzoek toont aan dat we gelukkig worden van geel eten

Say cheese: onderzoek toont aan dat we gelukkig worden van geel eten

Sinds de vegan challenge weten wij dat een leven zonder kaas z’n glans behoorlijk kan verliezen. Lichtelijk overdreven? Nou, nee dus: volgens onderzoek word je namelijk gelukkiger van het eten van gele voedingsmiddelen.

Eitje

Het onderzoek werd uitgevoerd door The Happy Egg Company – inderdaad, een eierfabrikant, dus de mening van de onderzoekers is vermoedelijk iets gekleurd. Hoe dan ook, het bedrijf hield een enquête onder duizend deelnemers, waarvan zeventig procent verklaarde de kleur geel te linken aan vrolijke dingen. Het gerecht waarvan de deelnemers het meest opvrolijkten, was – verrassing! – een eiergerecht, op de voet gevolgd door kaasmacaroni, bananen en pannenkoeken.

Kindertijd

Er schijnt bovendien ook een psychologische reden te zijn voor onze liefde voor geel. Kinderen associëren geel met vrolijkheid en blijheid, omdat veel speelgoed geel is en omdat de kleur doet denken aan de zon – ook al zo’n vrolijkmaker. In ons volwassen bestaan schijnen we nog steeds een sprankje vrolijkheid te krijgen als we een blokje kaas in ons blikveld krijgen. Of beter: in onze mond stoppen.

Stacy Rizzetta, TV Editor season 8 cheese bravo rhony

copyright: giphy

Citroentje erbij?

Of deze redenering ook opgaat als je een grote hap in een citroen neemt, is overigens niet aangetoond. Wij houden het voorlopig bij kaas.

Bron: Grazia UK

Lees ook: