Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vier op tien vakantiegangers heeft stress voor zomervakantie

Vier op tien vakantiegangers heeft stress voor zomervakantie

Vier op tien vakantiegangers heeft stress voor zomervakantie

Velen van ons kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie. Even helemaal lekker ontspannen, weg van alle dagelijkse beslommeringen en genieten van zon, zee, strand en lekker eten. Toch blijkt uit recent onderzoek van de ANWB dat de voorbereidingen die bij een vakantie komen kijken ons veel stress opleveren. Bij jou ook?

Lees ook: Gezinsvlogger Christien: Op vakantie met vier zoons naar Makkum?!

Voor je eenmaal onderweg naar je vakantiebestemming bent, moet er heel veel geregeld worden. Oppas voor de huisdieren, iemand die de plantjes water geeft, reisverzekeringen afsluiten en natuurlijk de koffers inpakken voor het hele gezin. Om inzichtelijk te maken hoe stressvol vakantie eigenlijk, heeft ANWB een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder 1200 Nederlanders.

Inpakstress
En wat blijkt? Vier op de tien vakantiegangers hebben last van stress voorafgaand aan de  vakantie. Uit het onderzoek komt naar voren dat er ook nog weleens iets misgaat, zoals het vergeten van spullen en ruziënde kinderen onderweg. Het onderzoekt wijst uit dat de gemoederen soms zo hoog oplopen dat een kwart van de reizigers er weleens aan heeft gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te gaan. Oei…

Overvolle koffers
Het inpakken van de spullen blijkt een grote uitdaging: zeven op de tien vakantiegangers nemen te veel spullen mee. Hoewel het aantal mannen (73%) en vrouwen (68%) dat te veel spullen meeneemt vrijwel gelijk is, vindt een meerderheid van de mannen die met hun partner op reis gaat dat hun partner te veel meeneemt. En dan alsnog vergeet bijna de helft van de vakantiegangers altijd wel iets op reis.

Ruzie onderweg
Voor bijna 9 op de 10 reizigers begint de vakantie op weg naar de vakantiebestemming. Echter heeft bijna de helft van de reizende kinderen weleens ruzie onderweg. Het zoet houden met traditionele spelletjes (23%), zoals Galgje en kaarten blijft populair, maar verliest het van de smartphones, tablets en spelcomputers. Waarbij de smartphone/tablet toch het vaakst door papa als zoetmakertje wordt gegeven (52% versus 44% door mama).

Wat vind jij het meest stressvolle aspect van op vakantie gaan?

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95!