Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: Op deze leeftijd raak je het meeste vrienden kwijt

BEWEZEN: Op deze leeftijd raak je het meeste vrienden kwijt

BEWEZEN: Op deze leeftijd raak je het meeste vrienden kwijt

Het lijkt een rare bevinding, maar er is dus wel degelijk onderzoek naar gedaan. Uit een gezamenlijk onderzoek van een Finse universiteit en de universiteit van Oxford blijkt namelijk dat je vanaf een bepaalde leeftijd steeds meer vrienden gaat verliezen. En toeval of niet, is dat dezelfde leeftijd waarop je volgens de wetenschap de meeste kans hebt om de ware tegen het lijf te lopen.

Jonger dan 25? Dan kun je best nog zo lang mogelijk genieten van de vrienden om je heen, want de kans is groot dat je ze erna stilaan uit het oog zal verliezen. Uit een wetenschappelijk onderzoek bleek dat mannen en vrouwen hun aantal vrienden sterk zien dalen na hun 25e verjaardag. Om dit te onderzoeken hebben ze het telefoonverkeer van drie miljoen mensen opgevraagd en gecheckt hoeveel telefoontjes er per maand naar vrienden gemaakt werden.

Voor ze de leeftijd van 25 bereiken zouden vrouwen gemiddeld 17 vrienden per maand opbellen en mannen 19. Uit het onderzoek bleek dat dit aantal drastisch naar beneden gaat na je 25e en dat het blijft dalen tot je de leeftijd van 45 hebt bereikt. De reden hiervoor is dat mensen na hun 25e een eigen gezin starten, een vaste job vinden en meer tijd willen doorbrengen met hun partner. Het aantal vrienden zou weer stabiel worden rond de pensioenleeftijd, wanneer je dus opnieuw meer vrije tijd hebt.

Lees ook: