Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: Mensen die niet van sport houden, zijn heel slim

Bewezen: Mensen die niet van sport houden, zijn heel slim

Bewezen: Mensen die niet van sport houden, zijn heel slim

Hou jij niet van sporten? Dan heb je de volgende keer dat iemand je probeert te motiveren om een rondje te gaan joggen een krachtig wapen achter de hand. Onderzoek toont namelijk aan dat je een goede reden hebt om niet van sport te houden: je bent gewoon heel slim.

Ok, het onderzoek werd uitgevoerd onder 60 studenten, voordat we er echt grote conclusies aan kunnen verbinden moet er dus misschien nog eens een onderzoek gedaan worden onder een grotere groep mensen. Maar toch… de eerste resultaten zijn veelbelovend en bieden ons toch wat houvast als we weer eens een excuus zoeken om niet te gaan zweten in de fitness.

giphyfitnessgym

Beeld: giphy.com

Het onderzoek werd gedaan door de Florida Gulf Coast University en hun resultaten werden gepubliceerd in de Journal of Health Psychology. Van de studenten die deelnamen aan het onderzoek scoorde de helft hoog op een test die hun behoefte kennis moest meten en de andere helft scoorde laag op deze test. Daarna kregen alle studenten voor een week een apparaatje mee om hun fysieke activiteit te meten. En wat bleek, de groep die laag had gescoord op de test, bleek vooral doordeweeks significant meer aan sport te doen dan de groep die hoog scoorde op de test. Sport jij weinig, dan denk je dus waarschijnlijk veel! Blijf dus nog maar even lekker op de bank zitten!

giphyreading

Beeld: giphy.com

Lees ook:

BEWEZEN: van boeken lezen ga je langer leven

Zien: Deze knappe vrijgezelle Olympische sporters zitten op Tinder

6 zomerse beautytrends voor luie meisjes

Bron: elitedaily.com / nymag.com