Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: mannen zorgen voor 7 uur extra werk per week in het huishouden

Bewezen: mannen zorgen voor 7 uur extra werk per week in het huishouden

Bewezen: mannen zorgen voor 7 uur extra werk per week in het huishouden

Rondslingerende sokken en lege glazen gewoon lekker op tafel laten staan: mannen zorgen voor meer werk in het huishouden. Nu is onderzocht dat het gaat om maar liefst 7 uur extra werk per week.

Onderzoekers aan de Amerikaanse Universiteit van Michigan hebben dit feitje bewezen. Zij onderzochten data die is verzameld tussen 1968 en 2005. Er werd gekeken naar hoeveel tijd er werd besteed aan koken, schoonmaken en kleine klusjes in het huis. Jonge, vrijgezelle vrouwen doen het minste werk in het huishouden: zo’n 12 uur per week.

Bedankt, schat

Komt er een man in huis wonen, dan besteden vrouwen bijna het dubbele aantal uren aan het huishouden. Denk maar aan de baardhaartjes in de wasbak, de vieze sokken die blijven liggen, overhemden strijken… Mannen geven overigens aan dat zij een uur minder aan het huishouden besteden wanneer zij gaan samenwonen met een vrouw. Dus of we nou kunnen zeggen dat het huishouden eerlijk is verdeeld… Nee.

Stellen met 3 kinderen hebben het het zwaarst: zij zijn het meeste aantal uren kwijt per week aan het huis spik en span houden. Het kost moeders van 3 kinderen zo ongeveer 28 uur per week.

Lees ook:
Bewezen: een rommelige keuken is slecht voor de lijn

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle Beeld: iStock