Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: leuke buren maken je gelukkiger

Bewezen: leuke buren maken je gelukkiger

Bewezen: leuke buren maken je gelukkiger

Je weet wat ze zeggen: beter een goede buur dan een verre vriend. En wat blijkt? Een goede band met de buren maakt écht gelukkiger, zo blijkt uit onderzoek.

Lees ook: Bewezen: getrouwd zijn maakt je écht gelukkig

Af en toe bij de buren op de koffie, soms wat boodschappen meenemen voor de ander en alleen al de vrolijke begroetingen: een sociale band met de buuf geeft je geluksgevoel een boost. Sterker nog, uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ruim negen op de tien volwassenen die tevreden zijn met hun woonomgeving, ook blij zijn met hun leven in het algemeen. Hierbij zou de verbinding met de buurtbewoners de grootste rol spelen.

Van de mensen die in hun buurt een sterke mate van sociale cohesie ervaren, is 97 procent tevreden met hun leven. Van de mensen die dat sociale gevoel minder hebben in hun buurt, geeft 69 procent aan gelukkig te zijn met hun leven.

Er is een maar

Veel buren zorgen niet automatisch voor meer geluk, ook niet als je met allemaal een goede band zou hebben. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een vrijstaand huis, dus zonder directe buren, sneller tevreden zijn dan mensen met een etagewoning (en dus veel buren hebben).

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle | Beeld: iStock