Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen! Je hebt beter niet meer dan 5 vriendinnen

Bewezen! Je hebt beter niet meer dan 5 vriendinnen

Bewezen! Je hebt beter niet meer dan 5 vriendinnen

Slecht nieuws voor Taylor Swift and her army of ska- euh friends -: onderzoek wijst uit dat ons brein niet in staat is om meer dan 5 beste vriendinnen tegelijkertijd te hebben.

Al in de jaren ’90 ontdenkte antropoloog Robert Dunbar een link tussen de grootte van het brein en de grootte van de sociale groep waarin primaten zich bevonden. In een notendop stelde Dunbar dat hoe groter het brein van de apen, hoe meer vrienden ze “aankonden”.

Volgens de onderzoeker werken de meeste breinen het best met 5 beste vriendinnen, 10 goede vrienden, 35 kennissen en 100 vage contacten – zoals die oud-klasgenoot uit groep 3 die jij nog elk jaar braafjes feliciteert met zijn verjaardag.

In 2007 deed Dunbar zijn onderzoek nog eens over door ruim zes miljoen telefoongesprekken (gemaakt door 35 miljoen mensen) te onderzoeken. De resultaten bevestigden zijn eerdere theorie: de meeste mensen hebben tussen de 4.1 en 5 mensen in hun omgeving die ze echt veel spreken. Volgens deze theorie zou je moeder, als jij net als wij wekelijks met je moedertje aan de telefoon hangt, dus tot de harde kern van je vriendinnen kunnen horen.

Reden te meer om haar vandaag eens in het zonnetje te zetten 🙂

Lees ook:

20 signalen dat jullie BFF’s zijn

Dé bucketlist voor jou en je BFF

 

Bron: Grazia UK // Afbeelding: GIPHY