Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: dit is officieel de lelijkste kleur ter wereld

Bewezen: dit is officieel de lelijkste kleur ter wereld

Bewezen: dit is officieel de lelijkste kleur ter wereld

Elk jaar wordt er een kleur uit onze brede kleurenwaaier verkozen tot dé kleur van het jaar. Eén kleur heeft echter de pech verkozen te zijn tot de allerlelijkste kleur. En die ongelukkige kleur is… Pantone 448C.

We hebben allemaal wel een lievelingskleur. Zelfs als het niet modieus is om ze met onze outfit te combineren, durven we soms tóch gewoon koppig de schoenen in onze lievelingskleur uit de kast te trekken. Een ding is echter zeker. De volgende kleur zullen we nooit meer dragen.

Pantone 448C
De arme kleur wordt ook wel opaque couchée’ genoemd en zal vast hard uitgelachen worden door zijn neefjes olijfgroen en kakigroen die wél hip zijn (of het ooit waren). De kleur wordt als volgt door de onderzoekers omschreven: Een vuile kleur die doet denken aan teer of zelfs aan de dood.

Drie maanden, zeven studies en 1000 vaste rokers
Achter deze studie die er op het eerste zicht nogal nutteloos uitziet, zit een nog veel interessantere studie. In 2012 vroeg de Australische overheid aan enkele wetenschappers om de kleur te vinden die het volk het meest afschrikt om… ze te doen stoppen met roken! Sindsdien hebben de Australische sigarettenpakjes die ‘verschrikkelijke’ kleur.

Een lelijke kleur kan mensenlevens redden
Dit geniale Australische idee heeft ook andere landen al overtuigd om sigarettenpakjes de ‘lelijkste kleur ter wereld’ te geven. Groot-Brittanië, Frankrijk en Ierland hebben al toegehapt, hopend dat een kleur levens kan redden. Positief denken is de boodschap!

Bron: Flair.be

Tekst: Emilie van de Poel

Lees ook: