Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: het oudste kind is het populairst en de jongste krijgt de meeste kerstcadeaus

Bewezen: het oudste kind is het populairst en de jongste krijgt de meeste kerstcadeaus

Bewezen: het oudste kind is het populairst en de jongste krijgt de meeste kerstcadeaus

Misschien heb je altijd al wel het gevoel gehad dat jouw grote zus nét even iets meer aandacht kreeg van je ouders, of je kleine broertje altijd veel meer cadeaus onder de kerstboom had liggen. Onderzoek wijst uit dat je helemaal niet jaloers was, want je blijkt al die tijd dus gewoon gelijk te hebben gehad.

Lees ook: Bewezen: ijs als ontbijt helpt tegen een ochtendhumeur

Liefdadigheidsinstelling ‘Give As You Live deed onderzoek naar de verdeling van aandacht in een gezin met meerdere kinderen. Ongeveer 1.000 Britten deden mee aan het onderzoek, en de antwoorden die naar voren kwamen waren verrassend.

Want wat bleek? Een op de vier deelnemers van het onderzoek gaf aan dat ze vaak het gevoel hebben dat hun jongste zus of broer een voorkeursbehandeling krijgt. Ook gaven de participanten aan dat hun jongste sibbling meer zou mogen dan zij mochten op die leeftijd.

Het oudste kind daarentegen zou vaak de leider, het hulpje en de verantwoordelijkste van alle kinderen zijn. Een studie in Journal of Family Psychology wijst uit dat het oudste kind juist het meest populair zou zijn. Een van de onderzoekers reageerde op de uitkomst van dit onderzoek: ‘Onze hypothese was dat de oudste benadeeld zou worden door hun status als het oudere kind in het gezin.’

Wij zijn heel benieuwd: hoe ervaar jij dit in jouw gezin?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Newsmonkey Beeld: Sanoma Beeldbank