Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: Helft van de Nederlanders plast met de deur open

BEWEZEN: Helft van de Nederlanders plast met de deur open

BEWEZEN: Helft van de Nederlanders plast met de deur open

Vandaag is het World Toilet Day en dan mag er al wel eens een ietwat vreemd artikel online verschijnen. Toiletpapiermerk Edet en het moederbedrijf SCA hebben een onderzoek gedaan naar de wc-gedragingen van de Nederlanders en daar kwamen enkele opmerkelijke resultaten uit voort. Zo zouden maar liefst 43% van de Nederlanders thuis met de deur open plassen. Euhm…

Speciaal voor World Toilet Day werden 1.250 Nederlanders gevraagd naar hun toiletgedragingen en -ergernissen. Zo zouden vier op de tien mensen er alles aan doen om geluiden tijdens hun wc-bezoek te verbloemen en bijna zes op de tien Nederlanders zou maatregelen nemen om geuren te maskeren. Waar Nederlanders zich dan het meeste aan storen? Het terugvinden van remsporen van de voorganger is de grootste ergernis (68,6%), gevolgd door niet doortrekken (63,2%), of urinedruppels die achterblijven op de wc-bril (57,7%). Op de eeuwenoude vraag of je een ‘vouwer’ of een ‘propper’ bent, gaf bijna de helft van de ondervraagden aan het papiertje meerdere keren toe te vouwen.

De tijd dat we allemaal een boekje lazen op het toilet – of de achterkant van de wc-verfrisser als er geen magazine was – is ook voorbij want maar liefst 1 op de 3 personen zou Whatsappen vanuit het kleinste kamertje. Anderen populaire bezigheden zijn sociale media checken of de krant lezen.

SCA maakte een video van enkele interviews en wil hiermee ook mensen bewust maken van de luxe waarin wij leven. Wereldwijd heeft maar liefst één op de drie mensen geen toegang tot normale sanitaire voorzieningen waardoor er dagelijks 2.200 kinderen sterven aan diarree. Met dit onderzoek wil de organisatie extra aandacht vragen voor World Toilet Day.

Lees ook: