Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: gezinnen met vier (of meer) kinderen zijn het gelukkigst

BEWEZEN: gezinnen met vier (of meer) kinderen zijn het gelukkigst

BEWEZEN: gezinnen met vier (of meer) kinderen zijn het gelukkigst

Je zou denken dat het hebben van veel kinderen meer stress met zich meebrengt, maar volgens een nieuwe Australische studie is dat niet het geval. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus! Nu nog je partner overtuigen …

Vijf jaar lang bestudeerde Dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Australië families van verschillende groottes. Uit de onderzoeksresultaten blijkt nu dat ouders van grotere gezinnen het gelukkigst zijn in hun leven. ‘Deze ouders zeggen dat ze altijd al een groot gezin wilden. Het was zo gepland en het is een levensstijl waarvoor ze gekozen hebben’, aldus Harman.

De Australische professor interviewde honderden ouders van verschillende samengestelde gezinnen en baseerde zijn conclusies op veerkracht, de sociale ondersteuning, het zelfvertrouwen en de tevredenheid over het leven van deze ouders.

Happy ouders, happy kinderen

Uit de studie bleek dat mensen met vier of meer kinderen zichzelf de hoogste tevredenheidsscore gaven. Ook interessant: de ouders gaven aan dat hun geluk afhankelijk is van de hoeveelheid moeite die zij steken in het laten groeien van hun gezin. Omgekeerd worden kinderen uit grote(re) gezinnen op jongere leeftijd zelfstandig én hebben ze altijd iemand om mee te spelen.
Een groot gezin mag dan wel druk(ker) zijn, dit onderzoek toont aan dat die chaos wordt gecompenseerd door het geluk dat ouders ervaren door het hebben van meerdere kinderen. Misschien toch maar voor een gezin à la ‘7th Heaven’ gaan dan?

Lees ook:

Bron: Metronieuws