Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: gefrituurd eten is goed voor je

Bewezen: gefrituurd eten is goed voor je

Thuis & wonen
Bewezen: gefrituurd eten is goed voor je

Vergeet superfoods! Gefrituurd eten is namelijk goed voor je, volgens recent onderzoek althans. Wel willen we je waarschuwen niet meteen naar de snackbar te rennen. Er zit namelijk een addertje onder het gras.

Een onderzoek uitgevoerd door Food Chemistry heeft aangetoond dat gefrituurde groenten meer voedingswaarden bevatten dan eerder gedacht. Helaas gaat het niet om je favoriete snack uit de frituur, maar het is een begin. In de studie werden er vooral tomaten, aardappelen(!), pompoenen en aubergines getest. Zo werden deze gekookt en gefrituurd in mediterrane olijfolie.

Frituren beter dan koken?

Uit het resultaat blijkt nu dat de olie die je gebruikt het belangrijkst is. Zo zitten er in olijfolie bepaalde bestanddelen die door een antioxidante werking een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo loop je een verminderd risico op darmkanker en bepaalde hartziektes. Bovendien is in dit geval frituren beter dan koken. Zo kun je optimaal van alle gezonde voordelen genieten.

Boter op een stokje

Gefrituurde boter lijkt ons nou niet bepaald gezond, maar dit wilden we je niet onthouden. Alleen in Amerika…

Lees en kijk ook:

Shoppen is altijd een goed idee