Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: een onaantrekkelijke man daten maakt je gelukkiger

Bewezen: een onaantrekkelijke man daten maakt je gelukkiger

Bewezen: een onaantrekkelijke man daten maakt je gelukkiger

Leuk, zo’n knappe vent, maar eigenlijk maakt daten met een onaantrekkelijke man je gelukkiger. Ga dus eens voor de kikker in plaats van de prins.

Lees ook: Daarom moet je een kale man daten

In het onderzoek werden 113 jonge koppels geanalyseerd die minder dan vier maanden getrouwd waren. Deze werden vervolgens los van elkaar op de foto gezet en beoordeeld op aantrekkelijkheid: zowel op gezicht als op lichaam. Daarnaast kregen ze vragen over hoe hard ze hun best deden om in vorm te blijven.

Liever
Het resultaat? Vrouwen die een relatie hadden met minder aantrekkelijke mannen waren een stuk gelukkiger. Deze partners zijn namelijk niet alleen een stuk liever, maar helpen ook meer mee in het huishouden en zijn ‘gevers’ tijdens de seks.

Meer toegewijd
Hoe dat kan, legt een van de onderzoekers uit. ‘Echtgenoten die het gevoel hebben minder aantrekkelijk te zijn dan hun wederhelft, zijn vaak meer toegewijd en investeren meer in het plezieren van hun vrouw.’ Ook hebben vrouwen het gevoel dat ze meer aan hun uiterlijk moeten doen als ze een knappere man daten. En dat heeft alleen maar een negatieve impact.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Grazia | Beeld: Shutterstock