Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: de kwaliteit van koffie wordt steeds beter!

BEWEZEN: de kwaliteit van koffie wordt steeds beter!

Thuis & wonen
BEWEZEN: de kwaliteit van koffie wordt steeds beter!

Ben jij ook niet wakker te krijgen zonder een kopje koffie in de ochtend? We feel you. Toch horen we steeds vaker de verontrustende berichten dat koffie niet echt goed voor je zou zijn. Experts doen nu echter uit de doeken dat de kwaliteit van het zwarte goud steeds beter wordt. Yes!

Goede bak
Ook melden verschillende koffiekenners dat de kwaliteit van koffie in koffiebars en restaurants geschonken wordt, ook steeds geworden is door de jaren heen. De consument zou dan ook een betere neus hebben gekregen voor een goede bak, waardoor de eigenaars van restaurants gedwongen werden om te zorgen voor koffie van een degelijke kwaliteit.

Wensen van de klant
“Er zijn steeds meer koffiebars waar ook veel specialty coffee geschonken wordt”, zegt Sybilla Jimmink van koffiebar Back to Black. “Dit zijn vaak kleine branderijen die goed op de wensen ingaan van de klant.”

Koffielanden
Koffiemarktspecialist Moniek Smit vertelt dat er heel veel verschillende smaken koffie op de markt zijn, en dat de consument deze ook steeds beter weet te herkennen. “Net als dat er echte wijnlanden zijn, staan bepaalde landen garant voor een goede kwaliteit koffie. Uit Brazilië bijvoorbeeld, een van de grootste koffielanden. Maar ook Costa Rica en Panama gelden als kwalitatieve koffielanden.”

Geen bewijs van kwaliteit
De prachtig versierde koffies met figuurtjes zijn nog altijd immens populair. Dit is een trend die nog wel even zal voortduren volgens koffiekenners. Maar over deze speciale drankjes zegt Smit: “De consument heeft door dat het geen bewijs van kwaliteit is. Een mooi figuurtje biedt nog geen garantie voor een goede koffie.”

Bron: Nu.nl, CookLoveShare

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee