Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: bier drinken kan helpen bij afvallen

Bewezen: bier drinken kan helpen bij afvallen

Thuis & wonen
Bewezen: bier drinken kan helpen bij afvallen

Onze gebeden zijn verhoord. Net nu het mooie weer eraan zit te komen en we de eerste festivals geboekt hebben, is er een nieuw onderzoek naar buiten gekomen waar we héél erg blij van zijn geworden. Bier drinken slecht voor de lijn? Nee joh, niks van waar. Cheers!

Lees ook: Jakkes! Zo veel bacteriën verzamelen zich op je festivalbandje!

Hallo bierbuik
Het klinkt ontzettend tegenstrijdig om te zeggen dat bier drinken bij zou kunnen dragen aan een strak lijf en wellicht een paar kilootjes minder. Want de eerste gedachte die waarschijnlijk bij je opkomt is: hallo bierbuik! Maar niets is minder waar, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek.

Cholestorolverlagend
Want wat blijkt? Bier zou cholesterolverlagend werken! Het onderzoek is uitgevoerd door de Oregon State University en toont aan dat bier helemaal geen reden voor een bierbuikje hoeft te zijn Integendeel; het onderzoek claimt dat bier drinken juist helpt om een eventueel aanwezig (bier)buikje te verminderen. Say what now?

Vetrijk dieet
Erg diervriendelijke was dit onderzoek niet, want er zijn muizen ingezet om tot deze ontdekking te komen. De ene groep muizen kreeg ‘xanthohumol’, een antioxidant waarmee bier wordt gebrouwen toegediend. Dit goedje kregen ze in combinatie met een vetrijk dieet. De andere groep muizen kreeg hetzelfde vetrijke dieet, maar kreef geen dagelijks shot ‘xanthohumol’.

Opmerkelijke uitkomst
En je kunt het al raden: de muizen die geen ‘xanthohumol’ toegediend kregen, kwamen flink in gewicht aan! De muizen die het antioxidant wel toegediend kregen, kwamen 22% minder aan ten opzichte van de groep muizen. D’as toch flink opmerkelijk, nietwaar?

Nu moedigen we je écht niet aan om iedere dag een aantal biertjes te ploppen in de hoop dat je daar een strak(ker) lijf van krijgt. Maar een ding is zeker: tijdens festivals en feestjes kun je dus écht wel zonder problemen biertjes blijven drinken. Ha!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Glamour, Giphy

Shoppen is altijd een goed idee