Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tranen bij Tabitha én kijkers thuis: Milow raakt met zijn versie van ‘Redemption Song’ in ‘Beste Zangers’

Tranen bij Tabitha én kijkers thuis: Milow raakt met zijn versie van ‘Redemption Song’ in ‘Beste Zangers’

Tranen bij Tabitha én kijkers thuis: Milow raakt met zijn versie van ‘Redemption Song’ in ‘Beste Zangers’

Gisteren was het aan Tabitha (28) de eer om plaats te nemen op de bank in ‘Beste Zangers’. De zangeres mag dan misschien bij het grote publiek bekend zijn door haar samenwerkingen – zoals ‘Hij Is Van Mij’ met Maan – maar ze laat zien dat ze ook solo prachtige nummers heeft geschreven.

Tabitha in ‘Beste Zangers’

Toch is er één lied in het bijzonder, niet van eigen hand, waarbij ze niet zeker weet of ze het droog gaat houden als het gezongen wordt. Het nummer Redemption Song werd namelijk gedraaid op de begrafenis van haar vader. Milow is degene die het nummer vertolkt voor Tabitha in Beste Zangers.

De tekst gaat verder onder de video en tweets.

Troostende muziek

Haar familie had om deze reden dan ook troostende muziek nodig. “Daarmee is ook een heel groot gedeelte van mijn moeder met hem meegegaan, dat was echt haar leven. Hij is overleden in 2001 en hij was zodanig ziek dat ze hem niet meer konden helpen. Dan wordt er in het ziekenhuis verteld: ‘We kunnen niet zo heel veel meer voor je doen.’ Hij wilde dan ook zo snel mogelijk naar huis en het sterfbed was in de woonkamer bij ons thuis.”

Verjaardag

Tabitha vervolgt: “Voordat hij in slaap viel, zei hij: ‘Het is dit weekend jullie verjaardag en ik zorg dat ik erbij ben.’ En dat heeft hij ook gedaan: iets na één uur ’s nachts heeft hij losgelaten en is hij niet meer wakker geworden.” Milow herkent bepaalde dingen uit het verhaal van de zangeres: zijn vader is ook veel te jong overleden. Daarom heeft de zanger het nummer Redemption Song van Bob Marley gekozen, omdat het een bijzondere rol heeft gespeeld voor Tabitha.

Niet horen

Het nummer werd ten gehore gebracht op de begrafenis van haar vader door een vriend van hem. “Ik heb eigenlijk jaren daarna eigenlijk niet dat liedje willen horen. Ik kón het niet horen, het deed me te veel pijn nog. Omdat ik het verlies niet zo zeer meer ervaar als iets intens verdrietig, maar meer als een ‘Ik zie je later’. Ook omdat ik hier zit en hij nog steeds zo’n rol speelt in alles wat ik doe. Om dat hier dan full circle te laten komen, misschien dat dat het nodige nog kan doen in mijn proces.”

Lees ook
Heel Twitter huilt: kijkers ‘Beste Zangers’ onder de indruk van emotionele aflevering voor Sanne Hans

Geraakt

Milow weet niet alleen Tabitha te raken met zijn versie van dit lied, maar ook de kijkers thuis. “Jezus, die versie van Milow raakt me echt #bestezangers”, reageert iemand. Maar ook Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, maakt indruk met de Nederlandstalige versie van Hey Mam. “Dit is volgens mij de eerste keer dat @MissMontreal mij aan het huilen krijgt… en dan realiseer ik me zomaar dat ik mijn moeder al zo lang mis…”, is te lezen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, Twitter | Beeld: still, Instagram