Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Beste nieuws van de dag: de Tamagotchi is terug

Beste nieuws van de dag: de Tamagotchi is terug

Thuis & wonen
Beste nieuws van de dag: de Tamagotchi is terug

Grote kans dat jij er vroeger ook verslingerd aan was: de Tamagotchi. Eten geven, ermee spelen: een Tamagotchi-ei voelde als een écht huisdier. En er is goed nieuws: het spelletje maak z’n comeback!

Nu voel je je vast heel oud: in 1996 werd de Tamagotchi in 35 landen op de markt gebracht en werd het speeltje een enorme hype. Nu, twintig jaar later, is ie terug met zes nieuwe versies. De Japanse producent Bandai heeft ‘m wederom op de markt gebracht en de Tamagotchi’s gaan nu al als warme broodjes over de toonbank.

Tamagotchi 2.0
Vroeger kon je Tamagotchi binnen een half uur het loodje leggen, wanneer je het geen aandacht gaf. Om die reden werd het mini-computertje zelfs op veel scholen verbannen. In de nieuwe versie zal dat geen probleem meer zijn, omdat je het spelletje nu ook op pauze kan zetten. Bandai heeft de originele grafische vormgeving behouden, maar de beelden zijn bij de vernieuwde versie in kleur.

De nieuwe edities zijn tot nu toe alleen nog verkrijgbaar in Japan, maar ook te koop via eBay of Amazon. Of ze ook in Nederlandse winkels komen te liggen, is niet bekend.

Shoppen is altijd een goed idee