Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ben je de jongste thuis? Dan ben je inderdaad het lievelingetje

Ben je de jongste thuis? Dan ben je inderdaad het lievelingetje

Ben je de jongste thuis? Dan ben je inderdaad het lievelingetje

Hoewel ouders van elk kind evenveel zeggen te houden, lijkt het toch soms of de jongste altijd nét iets meer mag. En nu blijkt uit onderzoek ook nog eens dat de laatstgeborene van het gezin inderdaad wel degelijk het lievelingetje is.

Lees ook: Bewezen: het tweede kind is vaak veel ondeugender

Is dat even slikken voor alle oudste broers en/of zussen in huis. Maar niet getreurd: jouw ouders hebben echt niet zo maar deze voorkeur uitgesproken. Het zijn de jongste kinderen zélf die vinden dat ze het lievelingetje zijn.

Hechtere band
Dit blijkt namelijk uit onderzoek van de Brigham Young University School of Family. Daarin onderzochten ze 300 families met twee tieners in het gezin. Hierbij werd gevraagd om aan te geven hoe de band met hun ouders is. En wat blijkt? De jongste dénkt een hechtere band met vader en/of moeder te hebben, omdat ze dus vinden dat ze het lievelingetje zijn. Omdat zij daar sterk in geloven, aanvaardt het oudste telg dit ook vrij snel. Want als zij het zeggen zal het wel waar zijn toch? Maar nu weet je dus: omdat ze dat zelf bepalen, betekent ook niet dat het écht zo is.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Girlscene | Beeld: Shutterstock