Je bent hier: Home > Thuis > Het was nooit hetzelfde geweest: déze bekende ‘Titanic’-scène werd bijna geschrapt

Het was nooit hetzelfde geweest: déze bekende ‘Titanic’-scène werd bijna geschrapt

Thuis
Het was nooit hetzelfde geweest: déze bekende ‘Titanic’-scène werd bijna geschrapt

De film Titanic kunnen we inmiddels bijna dromen. Een prachtige film, maar niet alle scènes verliepen meteen vanaf het begin goed. Een iconische scène werd zelfs bijna geschrapt. Dat vertelt de regisseur van de film, James Cameron, in een nieuw interview.

Lees ook
Zie jij het voor je? Déze Hollywoodster speelde bijna Jack in ‘Titanic’

Who’s the king of the world?

Het gaat om de scène waarin Jack, gespeeld door Leonardo Dicaprio, en zijn vriend Fabrizio, gespeeld door Danny Nucci, op het dek van het schip staan. Het tweetal heeft normaal gesproken geen cent te makken, maar ze wonnen twee tickets voor de Titanic tijdens een potje poker. Dolblij staan ze op de boeg van het schip. Jack spreidt zijn armen en roept: “I’m the king of the world!” Het werd zo’n beetje de bekendste zin uit de hele film (ok, op “Jack, draw me like one of your French girls“, na dan).

Geïmproviseerd

Hier zijn echter heel wat mislukte pogingen aan vooraf gegaan. Het was zelfs zo erg, dat James overwoog om de scène te schrappen. Leonardo had al verschillende zinnen geroepen, maar geen één was goed genoeg. Het mooie licht ging bijna weg, dus James Cameron besloot nog één zinnetje te proberen: I’m the king of the world. Leonardo vond dit een iets minder goed idee. “What?!” vroeg hij meerdere malen volgens James toen deze het voorstelde. “Just fucking sell it!“, antwoordde de regisseur. En de rest is geschiedenis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Giphy