Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Beha’s wassen, zo doe je dat!

Beha’s wassen, zo doe je dat!

Beha’s wassen, zo doe je dat!

Eindelijk die perfecte beha gescoord die ook nog eens als gegoten zit? Hoera! Maar hoe was je die delicate stof met haakjes en soms een beugel? Flair geeft een kleine handleiding voor het wassen van de BH.

BH wassen met de hand

Carrie Bradshaw geeft in Sex And The City het goede voorbeeld. Beha’s kun je het best met de hand wassen. Maar niet iedereen heeft daar zin in of tijd voor. Daarom een paar handige tips voor als je je beha’s liever in de wasmachine stopt.

Lingeriezakje

Om ervoor te zorgen dat je beha’s niet gaan slijten of beschadigd raken, doe je er goed aan ze in een lingeriezakje te wassen. Zo gaat de rek er ook niet uit. Doe de haakjes van je beha voor de zekerheid dicht, dan kunnen ze niet aan andere kledingstukken blijven haken. Een lingeriezakje kun je kopen bij Hunkemöller (groot € 4,99) of H&M (set van 2 waszakjes € 4,99).

Wasmiddel en temperatuur

Was je beha’s in de wasmachine, kies dan voor een wasmiddel speciaal voor fijne was. Let ook goed op de temperatuur om krimpen te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een fijnwas- of handwasprogramma of een kort katoenprogramma op 40 graden.

Droger

Doe beha’s na het wassen niet in de droger. Laat ze liever drogen op een wasrekje. Zo gaat je beha veel langer mee. In de droger kan de stof door de warmte slap worden en zijn vorm verliezen.

Samen

Alle beha’s verzamelen! Doe je beha’s samen in één wasje. Leg ze netjes op elkaar en stop ze in een lingeriezakje. Op deze manier blijven ze het best in vorm. Ook krijg je op deze manier na het wassen de vorm weer makkelijk terug in de cups of de beugel van je beha.

Cups

Breng nadat je je beha’s gewassen hebt eerst wat vorm in de cups met je handen en hang ze daarna pas te drogen. Dat zorgt dat je beha weer als gegoten zit als je ’m na een wasbeurt aantrekt.

Shoppen is altijd een goed idee