Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je beddengoed opbergen doe je zo!

Je beddengoed opbergen doe je zo!

Je beddengoed opbergen doe je zo!

Vind je het ook zo’n gedoe om je beddengoed op te vouwen? En kun je nooit de juiste kussenslopen bij je dekbedovertrek vinden? Wij hebben de oplossing! Met deze tip kun je heel gemakkelijk je beddengoed netjes opbergen in de kast.

Beddengoed opbergen

Het opvouwen van beddengoed is een vervelend klusje. Veel mensen doen het dan ook niet en het beddengoed ligt daardoor vaak rommelig in de kast. Als je je bed wilt opmaken is het soms een hele kunst om de juiste lakens, overtrekken en kussenslopen bij elkaar te vinden. Dat kan een stuk makkelijker!

De truc

Gebruik deze simpele truc voor het opbergen van je beddengoed: stop het laken en de overtrek in een van de kussenslopen. Stapel ze vervolgens naar grootte op in de kast (eenpersoons, tweepersoons) óf per kamer (slaapkamer, kinderkamer, logeerkamer). Simpel toch?

Stappenplan

Met dit stappenplan maak je een mooi pakketje van een bij elkaar passend laken en dekbedovertrek.

  • Vouw een van de twee kussenslopen dubbel.
  • Vouw het laken op ter grootte van de andere kussensloop. Let op: er moet aan alle kanten van de sloop wel wat ruimte overblijven.
  • Vouw het dekbedovertrek op dezelfde grootte.
  • Zijn er nog andere dingen die bij de set horen (bijvoorbeeld extra kussenslopen)? Vouw dan ook deze op dezelfde grootte op.
  • Stapel alles op en stop het in de overgebleven kussensloop en maak die dicht.
  • Leg netjes in de kast en je bent klaar!

Deze manier van opvouwen heeft veel voordelen: het ziet er netter uit, je mist nooit meer een onderdeel van je beddengoed en je kunt de hele set makkelijk meenemen naar de slaapkamer.

Wij zijn benieuwd, hoe berg jij je beddengoed op?

Bron

 

Lees ook: Het matras omdraaien, doe jij het?