Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Barry is back: Atsma steelt de show in nieuwe oorlogsfilm Bankier van het Verzet

Barry is back: Atsma steelt de show in nieuwe oorlogsfilm Bankier van het Verzet

Barry is back: Atsma steelt de show in nieuwe oorlogsfilm Bankier van het Verzet

Dol op oorlogsfilms als Zwartboek en Riphagen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er komt een nieuwe knaller van een Nederlandse oorlogsfilm aan, waarin niemand minder dan Barry Atsma de hoofdrol speelt. Bekijk hier de kersverse eerste trailer van Bankier van het Verzet.

Lees ook
Zien: de nieuwste trailer van Fifty Shades Freed

Stelletje stiekemerds
De film draait om bankier Walraven van Hall. Als hem in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, twijfelt hij geen seconde. Samen met zijn broer Gijs bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Geen steek laten vallen
Als ook dat niet genoeg is, bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van de bankiers van het verzet.

Bekende koppen
Naast Barry Atsma schitteren ook Jacob Derwig (Het Diner), Pierre Bokma (’t Schaep met de 5 pooten), Fockeline Ouwerkerk (Moordvrouw) en Raymond Thiry (Penoza) in de nieuwe blockbuster van eigen bodem.

Bankier van het Verzet draait vanaf 8 maart in de bioscoop. Reserveren maar!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Still uit video