Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De barbecue aansteken? Zo pak je het aan!

De barbecue aansteken? Zo pak je het aan!

De barbecue aansteken? Zo pak je het aan!

De temperaturen zijn weer flink aan het stijgen. Dat betekent dat de barbecue bij veel mensen weer aan mag. Al jarenlang is dit eigenlijk mannenwerk, maar wat nou als je de rollen een keertje wilt omdraaien? Hoe krijg je zo’n ding dan eigenlijk aan en hoe ga je er op een verantwoorde manier mee om? Flair legt het je uit.

De barbecue aansteken

De basis voor je barbecue is natuurlijk: vuur. De beste en meest veilige manier om je barbecue aan te maken is met behulp van aanmaakblokjes. Pak wat aanmaakblokjes, leg ze bij je briketten/houtskool en steek ze aan.

Nu zijn we aangekomen bij een andere onmisbare factor voor het hebben van een goede en gezellige barbecue, namelijk: geduld. Heb je de aanmaakblokjes aangestoken, zorg dan dat je blijft wapperen en blazen, net zolang tot de barbecue aan is. En denk er aan, heb geduld!

Veiligheid voor alles

Natuurlijk is de veiligheid van jezelf en anderen erg belangrijk tijdens het barbecueën. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten hoe je vlammen zo veel mogelijk kunt voorkomen, en als ze er zijn, er voldoende rekening mee houdt. Het vet van speklappen kan bijvoorbeeld vlammen veroorzaken, let dus goed op wanneer je speklappen op de barbecue legt!

Ook druipende marinade veroorzaakt vlammen die het gerecht kunnen verbranden. Om dit te voorkomen kun je de overtollige marinade met wat keukenpapier van je vlees of vis deppen. Mocht je toch te hoge vlammen in je barbecue hebben, blus deze dan nooit met water! Gebruik altijd zand of bloem om vuur in de barbecue te doven.

De barbecue aansteken was nog nooit zo makkelijk. Wat is jouw tip voor een geslaagde barbecue?