Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zó barbecue je de sterren van de hemel in veganistische stijl

Zó barbecue je de sterren van de hemel in veganistische stijl

Zó barbecue je de sterren van de hemel in veganistische stijl

Het mooie weer staat eindelijk weer voor de deur. Dat betekent dat de barbecue weer afgestoft mag worden en jij samen met je eetmaatje de keuken in kan duiken. Hoewel barbecueën erg populair is, is het voor de veganisten onder ons nog een opgave. Tot nu, want zo pak je dat het paste aan.

Vleesvervangers en kaasvervangers

Wie zegt dat je als veganist alleen maar groente kan eten? De wereld van vleesvervangers wordt steeds uitgebreider. Gooi een lekkere sojaburger op de barbecue of grill je favoriete tofu worstjes. Wist je trouwens dat je zelf ook gewoon een vegaburger kan maken? Kikkererwten, linzen, zwarte bonen zijn je beste vriend. Voeg aan het bonenmengsel een paar eetlepels maïzena, bloem of havermout toe en zet je ‘deeg’ een tijdje in de koelkast voor je de burgers bakt.

Fruit

Naast het grillen van vleesvervangers kun je ook gewoon fruit op de plaat gooien! Huh, fruit? Het kan echt. Vooral bananen, vijgen, peren, watermeloen en ananas zorgen voor een heerlijk dessert compleet in barbecue stijl. Onze favoriet: gegrilde perzik met een beetje suiker erop gecombineerd met vegan ijs en slagroom. Hmmm…

Marineren kun je leren

Dat je tofu meestal in de schappen laat liggen is niet gek. Wat moet je ook met die witte blokken? Marineren is het geheim. Knoflook, tijm en rozemarijn met een beetje paprikapoeder en zout en peper passen erg goed bij tofu. Rijg de blokjes aan een spiesje met verschillende –
gemarineerde – groentes. Voila!

Vlees is verleden tijd

Wanneer de kolen beginnen te gloeien en de barbecue begint te roken denk je misschien al snel aan vlees. Maar deze zomerse eetactiviteit hoeft echt niet te betekenen dat alleen vlees is toegestaan op de gril. Het grillen van groentes is een enorm succes, vooral van gegrilde asperges zijn we ontzettend fan. Ook een gepofte (zoete) aardappel doet wonderen. Met de goede marinade gril je zo een Michelin ster bij elkaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Happinez, Foodspring | Beeld: Unsplash