Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Barbecue tip: Vispakketjes met prei en kappertjes

Barbecue tip: Vispakketjes met prei en kappertjes

Thuis & wonen
Barbecue tip: Vispakketjes met prei en kappertjes

Worden jullie ook zo gelukkig van dit warme weer? De barbecue hóórt daar gewoon bij, maar ieder avond vlees eten is ook weer wat saai. Vis is ook heel geschikt voor op de barbecue en is een lekker en gezond alternatief voor vlees. In de pakketjes blijft de vis lekker sappig en mals. Enjoy!

Lees ook: De barbecue aansteken? Zo pak je het aan!

Dit heb je nodig:

  • 300 g prei (in ringen)
  • 500 g kabeljauw (of tilapiafilet)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 50 g margarine (in vlokjes)
  • 1 el kappertjes
  • 8 grote kruimige (pof) aardappelen
  • aluminiumfolie

En zo maak je dit lekkere recept!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de bbq aan.
  2. Verdeel de prei over 4 royale vellen aluminiumfolie. Leg er de visfilet op. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de pakketjes.
  3. Verdeel de margarine, kappertjes, zout en peper naar smaak over de vis. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht en leg ze op een bakplaat in de oven of op de barbeque.
  4. Stoom de vispakketjes in 15 minuten gaar.
  5. Boen de aardappelen schoon en prik ze meerdere malen in. Magnetron bereiding: Pof de aardappelen op vol vermogen in de magnetron in 8-10 minuten gaar. Laat ze gewikkeld in een schone keukendoek nog 3 minuten nagaren. BBQ bereiding: verpak de aardappels in aluminiumfolie en leg ze aan de zijkant van de bbq. Pof ze in 15 minuten onder de deksel van de bbq gaar.
  6. Leg de pakketjes op 4 borden en serveer met de gepofte aardappelen.
  7. Serveertip: de vispakketjes zijn ook heerlijk met stokbrood. Serveer er nog een frisse bladsalade bij.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: CookLoveShare

 

Shoppen is altijd een goed idee