Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood met chocolade

Thuis & wonen
Bananenbrood met chocolade

Door de banaan is de cake lekker zacht en zoet en de chocolade maakt het gewoon net even af. Houd je niet zo van chocolade? Laat de chocolade dan weg en vervang deze eventueel voor noten (bijvoorbeeld walnoten). 

Bananenbrood met chocolade

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 20 min. + 60 min in de oven

Dit heb je nodig

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram havermout
  • 115 gram boter
  • 120 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram chocolade

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de bananen, doe de bananen in een kom en pureer de bananen met bijvoorbeeld een aardappelstamper. Als je hele rijpe bananen gebruikt, heb je geen aardappelstamper nodig. Smelt de boter in de magnetron en hak de chocolade in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten bij de bananen in de kom en meng alles goed door elkaar. Vet vervolgens een cakevorm in en schep het beslag in de cakevorm. Zet de bananen cake voor circa 60 minuten in de oven. Na ongeveer 60 minuten is je cake mooi bruin geworden. Het kan zijn dat wanneer je met een sateprikker in de cake steekt, de cake misschien nog niet gaar lijkt (door de zachte banaan in de cake). Laat de cake buiten de oven lekker afkoelen, de cake wordt dan vanzelf wat steviger.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Zie ook:

Shoppen is altijd een goed idee