Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Banaan-cashew muffins

Banaan-cashew muffins

Thuis & wonen
Banaan-cashew muffins

Dit keer een recept voor een banaan-cashew muffin. Het recept bevat geen ei of koemelk, ideaal dus als je een koemelkallergie hebt of geen zuivel eet. 

Recept voor 4 banaan-cashew muffins

Tijd: 10 min. +  30 minuten in de oven

Dit heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 10 el tarwebloem
  • 1 el suiker
  • twee handjes cashewnoten (of andere noten)
  • half vanille stokje

Zo maak je het:

Voorverwarm de oven op 170 graden. Snij de banaan in kleine stukjes. Meng de banaan met de amandelmelk, tarwebloem, de suiker en het vanillestokje. Verkruimel de cashewnoten met de bolle kant van een lepel en voeg het toe. Mix alles bij elkaar tot een glad beslag. Schep het beslag in kleine vormpjes en zet het in de oven voor 30 minuten.

De muffins zijn hartiger en minder zoet dan je misschien gewend bent. Ik vind dit juist lekker. Als je ze zoeter wilt maken, voeg dan wat meer suiker toe. Het lijkt me ook erg lekker met frambozen en aardbeien als topping. Dol op chocolade? Voeg dan cacaopoeder of stukjes chocolade toe aan het beslag. Ik ga hier zeker mee experimenteren door groenten zoals wortels of spinazie toe te voegen aan het beslag.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee