Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Balen! Het aanbod van Netflix gaat veranderen

Balen! Het aanbod van Netflix gaat veranderen

Balen! Het aanbod van Netflix gaat veranderen

Wat is er nou lekkerder dan een avondje bankhangen en Netflixen? Bijna niks, toch? Helaas gaat er binnenkomt het een en ander veranderen waardoor we misschien wel onze favoriete series mislopen. Bad news dus!

Netflix werkt sinds 2011 samen met CW. Dat is een Amerikaanse televisienetwerk. De deal tussen de twee zorgt ervoor dat onze favoriete series razendsnel te zien zijn nadat ze in Amerika zijn uitgezonden. Titels zoals: Riverdale, Dynasty, Jane the Virgin, Crazy Ex-Girlfriend en The 100 zijn van CW.  De nieuwe afleveringen van deze titels verschenen supersnel op Netflix (we like that!), ook in Nederland. Het slechte nieuws is dat de deal tussen de twee afloopt deze zomer en het contract niet wordt verlengd. Dit heeft consequenties voor het aanbod.

Lees ook
Is eten jouw favoriete hobby? Dan mag je deze food films níet missen

Aanbod

Het einde van het contract heeft vooral invloed op nieuwe series. Denk aan de nieuwe serie Katy Kenee, een spin-off van Riverdale met Lucy Hale. Netflix gaat vanaf de zomer per titel overwegen of ze een serie de moeite waard vinden. Als dat zo is, dan mogen ze – net als andere streamingsdiensten zoals Amazon en Disney – bieden op een titel. Helaas is er dus een grote onzekerheid over de nieuwe titels die op Netflix verschijnen.

Goed nieuws

Maar, we hebben ook goed niews! De afspraken die gemaakt zijn over al bestaande series worden niet stopgezet. Series die al bezig zijn, zullen op Netflix blijven verschijnen zolang de serie loopt. Gelukkig maar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?
Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock