Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bakkie broccolikoffie, anyone? Er bestaat nu koffie met groentesmaak

Bakkie broccolikoffie, anyone? Er bestaat nu koffie met groentesmaak

Bakkie broccolikoffie, anyone? Er bestaat nu koffie met groentesmaak

We beginnen onze dag maar al te graag met een koffie, maar één met de smaak van spruitjes of broccoli? Nee, dat was niet zo snel in ons opgekomen. Bij topkok Pierre Wind wél en vanaf vandaag kan je in zijn restaurant dan ook heuse groentekoffie drinken.

Lees ook: Raar maar waar: een dutje doen na een kopje koffie maakt je productiever

Topkok Pierre Wind heeft het na lang experimenteren uitgevonden: koffie met groente- en fruitsmaak. In zijn restaurant Trammhuys in Voorburg kun je vanaf deze week dus bloemkool-, broccoli-, spruitjes- en sinaasappel-gemberkoffie uitproberen. Het maken van de koffie bleek nog niet zo makkelijk. ‘Het is dus niet alleen maar een aroma, maar de groenten en het fruit zitten daadwerkelijk in de koffie,’ vertelt Pierre aan BuzzE. Hij maalt de groenten heel fijn en mengt dit met koffieprut, voordat het door het filter in het kopje belandt.

Peentjes zweten
Overigens is niet elke groente geschikt om koffie mee te maken. ‘Alleen peentjessmaak lukt mij op de één of andere manier nog niet. Die lijkt zich niet te lenen voor koffie.’ Volgens Pierre is hij de eerste kok ter wereld die de bijzondere combinatie serveert.

Zou jij het proberen?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome