Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bakken voor Koningsdag

Bakken voor Koningsdag

Thuis & wonen
Bakken voor Koningsdag

Deze Franse mini-amandelcakejes worden gebakken in rechte kleine vormpjes. Hier worden ze gegarneerd met abrikozenjam en framboos, maar als variant kunnen frambozen ook meegebakken worden. Reken dan op 2 kleine frambozen per financier.

Tip:

Meng voor chocoladefinanciers 3 theelepels cacaopoeder door het beslag.

Dit heb je nodig:

  • 90 g amandelpoeder
  • 105 g fijne kristalsuiker
  • 15 g vanillesuiker
  • 30 g tarwebloem
  • 3 eiwitten
  • 45 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • mespunt zout

Dit heb je nodig voor de garnering:

  • 2 volle el abrikozenjam
  • 75 g frambozen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng amandelpoeder met 60 g fijne kristalsuiker, de vanillesuiker en de bloem. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eiwitten stijf. Voeg de resterende 45 g suiker toe en klop tot de suiker is opgelost. Spatel het amandelmengsel luchtig door het eiwit.

Spatel tenslotte voorzichtig de gesmolten boter erdoor. Laat het beslag 10 minuten staan. Schep met een lepel het beslag in de financiervorm. Bak de financiers in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudgeel en gaar. Laat ze op een rooster uitdampen en stort ze.

Verwarm de abrikozenjam met enkele druppels water en wrijf door een zeefje. Bestrijk de financiers met de abrikozengelei en garneer met de frambozen.

Deze recepten komen uit Heel Holland bakt feest van Janny van der Heijden en Linda Collister. Het boek staat vol inspirerende recepten voor ieder moment waarop iets te vieren valt: van taart tot brood, zowel zoet als hartig, van nostalgisch tot trendy en van eenvoudig tot iets uitdagender. € 19,99, Kosmosuitgevers.nl

Shoppen is altijd een goed idee