Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Meringuerol

Recept | Meringuerol

Thuis & wonen
Recept | Meringuerol

Hou jij van bakken? Op Flairathome.nl vind je elke week de ‘Bake van de week’. De ‘Bake van de week’ wordt speciaal geselecteerd door het Net5 programma Bake my Day en is elke week weer een ander verrassend recept voor een heerlijk baksel. Bake my Day is vanaf 7 april dagelijks te zien is op Net5 om 19.55 uur. bake-my-day-4-header

Bake van de Week – Meringuerol met groene thee en granaatappelpitjes

 

Dit heb je nodig:

Meringue 4 eiwitten 250 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-extract 1 tl frambozenazijn 1 tl maizena Vulling 350 ml slagroom 1 el groene theepoeder (matcha) + extra voor garnering 1 el poedersuiker 120 g granaatappelpitjes 50 g pistachenoten, grof gehakt Keukenmateriaal ondiep bakblik of bakplaat met opstaande rand van ca. 25 x 35 cm, bakpapier, mixer

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed het bakblik met bakpapier, laat het papier 1 cm boven de randen uitsteken. Klop met de mixer de eiwitten stijf in een brandschone, vetvrije kom. Voeg lepel voor lepel de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het glanst. Spatel het vanille-extract, de azijn en de maïzena er luchtig door. Schep het geheel in het bakblik en strijk het glad. Bak de meringue in de oven ca. 30 min., tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Laat 5 min. afkoelen in het blik, neem het dan met behulp van het bakpapier uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Leg een nieuw stuk bakpapier op de meringue en keer het bakblik om met behulp van het rooster. Trek het bakpapier er voorzichtig af. Klop de slagroom stijf met de theepoeder en poedersuiker. Bewaar vier eetlepels slagroom. Verdeel de rest over de meringue, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij. Houd twee eetlepels granaatappelpitjes achter voor garnering en strooi de rest met de helft van de pistachenoten over de slagroom. Rol de meringue voorzichtig op met behulp van het bakpapier en leg de rol op een schaal. Bestrijk de bovenkant van de rol met de rest van de slagroom en bestrooi met de granaatappelpitjes en pistachenoten. Bestuif met theepoeder. Laat de rol minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Dit recept is ook terug te vinden in het bakboek van Bake my Day, dit verschijnt snel na de laatste uitzending.

Bekijk hieronder de aflevering van Bake my Day waarin de meringuerol met groene thee en granaatappelpitjes gemaakt wordt.

Shoppen is altijd een goed idee