Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Lemon meringue cupcakes

Recept | Lemon meringue cupcakes

Thuis & wonen
Recept | Lemon meringue cupcakes

Hou jij van bakken? Op Flairathome.nl vind je elke week de ‘Bake van de week’. De ‘Bake van de week’ wordt speciaal geselecteerd door het Net5 programma Bake my Day en is elke week weer een ander verrassend recept voor een heerlijk baksel. Bake my Day is vanaf 7 april dagelijks te zien is op Net5 om 19.55 uur.

bake-van-de-week-2-header

Bake van de Week – Lemon meringue cupcakes

 

Dit heb je nodig:

Cupcakes
200 g witte basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
250 ml slagroom, op kamertemperatuur
rasp van 1 citroen
175 g zelfrijzend bakmeel

Lemon curd
125 ml vers geperst citroensap
100 g witte basterdsuiker
3 eieren
100 g koude boter, in blokjes

Meringue
3 eiwitten
100 g witte basterdsuiker

Keukenmateriaal
muffinbakplaat met 12 holtes gevuld met papieren cupcakevormpjes, mixer, spuitzak met gladde spuitmond, gasbrandertje (optioneel)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop met de mixer de basterdsuiker met de eieren licht en luchtig. Doe tijdens het kloppen de slagroom erbij. Voeg de citroenrasp toe. Spatel lepel voor lepel het bakmeel er luchtig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20 min. gaar. Laat ze 5 min. afkoelen in de vorm en laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.

Breng voor de lemon curd het citroensap met de suiker in een steelpan met dikke bodem aan de kook. Laat koken tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen tot de siroop lauw is. Splits twee eieren en roer het derde ei en twee eidooiers door de siroop. Verwarm, al roerend, op laag vuur tot de lemon curd gaat binden. Voeg tijdens het roeren een voor een de blokjes boter toe. Laat de lemon curd afkoelen tot kamertemperatuur.

Snijd een kuiltje in de cupcakes en vul ze met lemon curd.

Zet de grill van de oven aan. Klop de eiwitten en voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot er glanzende pieken ontstaan. Schep het schuim in de spuitzak en spuit flinke toeven op de cupcakes. Zet de cupcakes ca. 2 min. onder de grill tot de meringue mooi kleurt. Blijf erbij want het kan snel verbranden. Je kunt ook een gasbrandertje gebruiken.

Dit recept is ook terug te vinden in het bakboek van Bake my Day, dit verschijnt snel na de laatste uitzending.

Bekijk hieronder de aflevering van Bake my Day waarin de lemon meringue cupcakes gemaakt wordt.

Shoppen is altijd een goed idee