Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Badkamer schoonmaken, het stappenplan!

Badkamer schoonmaken, het stappenplan!

Badkamer schoonmaken, het stappenplan!

Een blinkend bad en glanzende kranen: met dit stappenplan heb je vliegensvlug een schone badkamer. Zonder dat je een heel scala aan schoonmaakmiddelen nodig hebt. Een badkamer schoonmaken doe je met dit stappenplan!

De badkamer schoonmaken

De badkamer is een ruimte die dagelijks gebruikt wordt. We wassen ons, poetsen onze tanden en zorgen dat ons haar en make-up weer perfect zit. Doordat deze ruimte vaak intensief wordt gebruikt kan het al snel flink vies worden. Daardoor is de badkamer schoonmaken regelmatig nodig. Probeer het reinigen dagelijks goed bij te houden, zodat de schoonmaakklus minder groot wordt. Door de wastafel kun je bijvoorbeeld dagelijks even een doekje halen, zo wordt hij nooit heel erg vies.

Hoe vaak moet je de badkamer schoonmaken?

Doe het wekelijks, dan houd je het netjes bij en kun je altijd genieten van een frisse ruimte. De badkamertegels kunnen iets minder vaak gedaan worden.

Stap 1: Badkuip schoonmaken

Het bad maak je die eenvoudig schoon met wat (schoonmaak)azijn en heet water. Laat het sopje een kwartier inwerken. Pak daarna een natte doek met wat azijn en neem hiermee de badkuip af. Spoel na met water. Met een droge doek maak je vervolgens de badkuip droog en schoon. Gele vlekken in bad? Verwijder ze met citroensap en spoel na met koud water.

Stap 2: Douchegordijn reinigen

Natuurlijk kun je een nieuw douchegordijn kopen als het gordijn dat je nu hebt vies is, maar schoonmaken is net zo makkelijk. Je verwijdert kalkaanslag en andere vlekken door het gordijn op 40 graden te wassen met een vaatwastablet of met wat wasmiddel en azijn. Hang het gordijn daarna direct te drogen. Je kunt het ook laten weken in een bad met azijn en wat water.

Stap 3: Douchekop onkalken

Maak, om kalkaanslag te voorkomen, je douchekop droog met een handdoek. Zit er al kalkaanslag op de douchekop, leg ’m  dan in een bak met heet water en azijn. Ook een ontkalkmiddel helpt. Hier lees je meer over de douchekop ontkalken.

Stap 4: Douchematje

Stap 4. Verwijder vuil en schimmels door het douchematje af en toe te weken in een bad met Biotex. Maak het matje vervolgens grondig schoon met een schuursponsje en allesreiniger. Een stoffen douchematje was je gewoon op 40 graden in de wasmachine.

Stap 5: Spiegel

Stap 5. Schoonmaaktip van oma: de spiegel in de douche maak je snel en eenvoudig schoon met een doek en wat schoonmaakmiddel. De truc is om ’m vervolgens droog te wrijven met een oude krant of een aardappel. Snijd de aardappel doormidden, wrijf er de spiegel mee in en maak ’m daarna droog met een oude krant. Nog een gouden tip: wil je geen beslagen spiegels? Wrijf ze in met wat afwasmiddel en ze beslaan niet meer. Lees meer over de spiegel schoonmaken.

Stap 6: Badkamertegels schoonmaken

Stap 6. Hoe krijg je tegels in de douche weer glanzend? Dit een veelgestelde vraag tijdens het badkamer schoonmaken. Ook hiervoor kun je een sopje van warm water met azijn gebruiken. Wrijf er de tegels mee in en wrijf ze na met een droge doek. De voegen van de tegels maak je schoon met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat even intrekken en spoel af met de douchekop. Lees meer over badkamertegels schoonmaken.

Stap 7: Wastafel schoonmaken

Stap 7. Ook niet onbelangrijk bij het badkamer schoonmaken: de wastafel. Je wastafel maak je het handigst schoon met een allesreiniger. Kalkvlekken verwijder je met wat azijn met water of een speciale ontkalker.

Meer tips voor de badkamer schoonmaken?

Vanaf nummer 16 geven we in Flair heel veel schoonmaaktips. Dus houd ons in de gaten!

Lees ook: Schoonmaken met scheerschuim!