Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > In bad of onder de douche? Volgens experts is dít de beste keuze

In bad of onder de douche? Volgens experts is dít de beste keuze

In bad of onder de douche? Volgens experts is dít de beste keuze

Lekker met een glas wijn en een goed boek in bad of tóch snel onder een heerlijke warme douche? Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar wat is eigenlijk de beste keuze? Experts hebben het antwoord. 

Voor- en nadelen

In bad gaan of onder de douche stappen hebben allebei hun fijne en minder fijne dingen. Dat bepaalt natuurlijk ook wat je voorkeur heeft. Je kan beter onder de douche stappen als je snel en makkelijk schoon wil worden. In bad gaan is juist weer heel ontspannend en perfect als je een langere tijd wilt relaxen.

In bad

Het grootste voordeel aan een bad is natuurlijk dat je er heerlijk in kan zitten. Zo kun je heerlijk een avondje genieten en tot rust komen. Daarnaast kun je alles aan een bad toevoegen, bijvoorbeeld lavendel, verschillende soorten olie en zeezout. Je kan het helemaal aanpassen op jouw favoriete geur en producten toevoegen die kunnen helpen bij eventuele huidproblemen.

Onder de douche

Een bad kan wel weer zorge voor een wat uitgedroogde huid. Dit probleem heb je niet onder de douche. Een douche kan ook helpen met het verbeteren van de circulatie in je lichaam en hoofdpijn verminderen. Je zal jezelf ook vaak schoner voelen als je uit de douche komt; water en zeep mengen zich hierin wat in een bad niet gebeurd.

Lees ook:
Laat die warme douche maar staan: om déze redenen kun je voortaan ’s ochtends beter koud douchen

Beste keuze

Eigenlijk vinden experts dat zowel een bad als een douche voor- en nadelen heeft. Voor iemand die liever ontspant en echt zijn tijd wil nemen hiervoor, kun je beter in bad gaan. Ben je liever snel klaar en wil je écht goed schoon zijn, dan kun je beter douchen. Let bij het bad wel op dat je hem goed schoonmaakt, hier blijven vaak bacteriën achter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images